Fietstocht door de Egmonden

EGMOND – Maandag 21 januari zijn 5 Fietserbond-actievelingen (olv initiator Reinoud de Haan) en de Bergense verkeersambtenaren Van der Meer en Stroomer langs een serie fietsknelpunten in Egmond a/d Hoef en Egmond aan Zee gefietst. Door regen en harde wind werd gestart in regenpakken, maar later waren die gelukkig niet meer nodig.

Er werd gestart bij ’t Woud. Daar ligt inmiddels een prachtig nieuw fietspad langs de Herenweg/N511. De belijning wordt na de winter aangebracht. Verlichting mist er ook, ook op het oude deel door het bos. Voor de enige fietsroute tussen Egmond en Bergen is goede verlichting erg wenselijk. Dat geldt ook voor het hoofdfietspad langs de Hoeverweg/N512. Ook hier is geen verlichting te bekennen en verblinden de auto’s de fietsers.

Aan de doorfietsbaarheid van Egmond a/d Hoef naar Egmond aan Zee moet ook zeker het een en ander verbeteren. Fietsen is de manier om de parkeerdruk bij het strand te verminderen. Ter plekke ontstond een idee dat de gemeente gaat onderzoeken. We hebben dus hoop dat hier iets gaat verbeteren.

Of er een verbetering komt voor de strandfietsroute tussen Heiloo en Egmond aan Zee via de Rinnegommerlaan, Weg naar de Bleek en het Bloedweg, is maar de vraag. De Weg naar de Bleek is erg smal en wordt flink bereden door paarden tussen de maneges en het PWN-gebied. De dikke 100 kg paardemest die we op de Weg naar de Bleek probeerden te ontwijken gaf aan dat een aparte route voor paarden zeker geen overbodige luxe is. (En dan is het nog niet eens hoogseizoen.)

De Weg naar de Bleek en de Van Oldenborgweg worden ook gebruikt door auto’s naar en van het parkeerterrein langs de Van Oldenborgweg. Dit autoverkeer is lastig te combineren met de grote hoeveelheid fietsrecreanten. Het is verstandiger om dergelijke grootschalige parkeermogelijkhheden dichter bij een grote weg als de N512 te realiseren.

In Egmond aan Zee werd aan de Zeeweg gewerkt. Hier komen fietsstroken langs wat zeker een verbetering zal zijn. We begrepen ook dat het slechte fietspad langs de Herenweg tussen Groet en Camperduin wordt opgeknapt. Zo hoorden we nog een paar nieuwtjes waar we erg blij mee zijn. Toch eerst maar afwachten wat er van terecht komt. Sommige zaken liggen nogal moeilijk. Zo ligt er een provinciaal plan om de fietsoversteek bij de Krommedijk-Hoeverweg te verbeteren. Dit had al in 2007 moeten gebeuren, maar is helaas uitgesteld.

Wat ons betreft was het een succesvolle ochtend. Bij wat zonniger weer zal ook een fietstocht gehouden worden door Bergen en Schoorl.


Zie ook ons knelpuntoverzicht voor de gemeente Bergen.

Geplaatst op 2008-02-02, in Bergen en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: