Afdeling Schermer

Lees hier de
fietsberichten
van de Schermer

Sinds enkele jaren is John van Steijn de Fietsersbond-vertegenwoordiger in de gemeemte Schermer. Qua oppervlakte een behoorlijke gemeente, maar met ruim 5000 inwoners behoort het tot de kleinste gemeentes van Nederland. Er zijn dan ook korte lijnen met de gemeente. Als het om wegbeheer gaat, dan zijn alleen de wegen binnen de kernen van de gemeente. Alle landwegen worden bijgehouden door het Hoogheemraadschap.

Op dit moment wil de provincie de N243 veiliger maken. Plannen daarvoor vielen bij de gemeente en de inwoners niet in goede aarde. Er is nu een klankbordgroep actief waar de Fietsersbond met John en Jan-Kees aan deelnemen. Voor de fietsers lijkt het er op, dat het belangrijke (school-)fietspad tussen Stompetoren en Alkmaar behouden blijft en niet word afgewaardeerd tot parallelweg.

Naast Stompetoren bestaat de gemeente uit de dorpen Oterleek, Ursem gem Schermer, Schermerhorn, Grootschermer, Driehuizen, Zuidschermer en het oostelijke deel van het buurtschap Omval.

Bij de Omval hebben we problemen met de Provincie, die daar op de grens met de gemeente Alkmaar een nieuwe fietstunnel onder de N242/N244 heeft aangelegd. Deze tunnel heeft onderin een onoverzichtelijke haakse bocht. Toezeggingen over camerabewaking zijn niet nagekomen en zelfs een deugdelijke spiel kan er (nog steeds) niet af.

John is bereikbaar via schermer@fietsersbond.nl

Geplaatst op 2009-05-04, in Schermer/De Rijp. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: