Afdeling Langedijk

Lees hier de fietsberichten van Langedijk

Rob Duivens (BOL) en Niek Zuurbier (Oudkarspel) zijn voor de Fietsersbond actief in Langedijk. Rob heeft regelmatig overleg met de gemeente. Hij heeft meegewerkt aan de VVL (Verkeers- en Vervoersplan Langedijk), waar ook Jan-Kees Pielkenrood (voormalig Langedijker) aan meehielp en neemt nu deel aan een aantal klankbordgroepen (o.a Winkelcentrum Broekerveiling en N504-Oversteek). Jan-Kees neemt voor de regio deel aan de klankbordgroep ‘Uitbreiding Geestmerambacht’.

In de VVL staan zeer positieve zaken voor de fiets. In het algemeen is de fietssituatie in Langedijk sterk aan het verbeteren. Als laatste opvallende verbetering melden we het asfalteren van het fietspad langs de Oostelijke Randweg. Van een waardeloos tegelpad is dit omgetoverd in een prachtig asfaltpad. Via de VVL onderzoekt de gemeente of een fietstunnel mogelijk is op de kruising N245-Nauertogt en een verdieping van de N504 door Noord-Scharwoude. Dat laatste kan een beter noord-zuid-verbinding opleveren voor het fietsverkeer.

In Sint Pancras is een deel van de Bovenweg ‘Duurzaam Veilig’ ingericht. Volgens de Fietsersbond werkt dat nog niet goed. Teveel autoverkeer zorgt er voor dat (een deel van de) fietsers zich er niet veilig voelt. Inmiddels wordt de Kruissloot op eenzelfde manier aangepakt. Dit is naast de auto-ontsluiting ook een belangrijke fietsroute naar en van Alkmaar-Noord (vervolgscholen en winkelcentrum).

In 2003 is in Langedijk een Fietsbalans uitgevoerd. De resultaten staan in de Fietsbalansverkenner.

Langedijk heeft ruim 26.000 inwoners, verdeeld over de dorpen Sint Pancras, Broek op Langedijk, Zuid-Scharwoude, Noord-Scharwoude, Oudkarspel en het noordelijke stukje van Koedijk. Verder valt het grootste deel van het Geestmerambacht binnen Langedijk. De grootste bedrijventerreinen zijn Breekland en het Zuiderdel.

Rob en Piet zijn bereikbaar via: langedijk@fietsersbond.nl

Advertenties

Geplaatst op 2009-05-05, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s