Afdeling Heerhugowaard

Lees hier de fietsberichten van Heerhugowaard

Sinds 2008 is Piet Schaap voor de Fietsersbond actief in de gemeente Heerhugowaard. Hij krijgt daarbij steun van Rob Duivens en Jan-Kees Pielkenrood. Er is regelmatig overleg met de gemeente. Eerder heeft vooral Rob meegewerkt en meegedacht aan het Gemeentelijke Verkeers- en VervoersPlan (GVVP).

In Heerhugowaard gebeurt erg veel, ook op fietsgebied en zeker zaken die het fietsen ten goede komen. Zo worden regelmatig oude tegelfietspaden vervangen door gerieflijkere asfaltversies. Onlangs zijn er 2 (fiets)tunnels aangelegd, waardoor er via De Vork en de Zandhorst een nieuwe fietsverbinding is ontsaan tussen Heerhugowaard-centrum en Noord-Scharwoude.

De stallingssituatie rond het station is de laatste jaren sterk verbeterd. Er zijn daar meer en vooral betere rekken gekomen en de bewaakte stalling is weer open. Er zijn ook plannen voor de Zuidtangent. Zo gaat de provincie 3 fietstunnels aanleggen onder de kruising met de N242 (Westerweg) en zijn er vergaande plannen voor een tunnel onder het spoor. Dit lijkt mogelijk iets positiever dan het in werkelijkheid zal worden. Zo komen er wel fietstunnels, maar de kans is groot dat op tussenliggende kruisingen verkeerslichten gaan komen. Beetje van de regen in de drup dus.

De chaos rond winkelcentrum Middenwaard is vrijwel achter de rug. Fietsers kunnen daar (eindelijk) weer langs de westkant van de Middenweg fietsen. Op dit moment zijn de asfalteermachines druk bezig met de fietspaden langs de Zuidtangent rond Middenwaard. Nog even en ook daar kan (na een paar jaar ellende) weer goed gefietst worden. In het Park van Luna zijn fraaie fietspaden aangelegd met aan de oostkant wat heuvels. Recreatief-gezien erg fraai, maar voor woonwerk- en woonschool-fietsen zijn ze vrij nutteloos.

Wat dat laatste betreft hopen we op, en werken we aan, herstel van de oude fietsverbinding tussen de Middenweg en Nollenweg. De Provincie heeft beloofd daar een fietstunnel onder de N242 aan te leggen, die een stuk noordelijker bij de tankstations komt. Dit plan is inmiddels een paar jaar vertraagd en als Fietsersbond zien we het als een beperkte vooruitgang. Dat heeft te maken met de locatie en scherpe bocht in de fietstunnel. Sinds eind-2009 proberen we de Provincie te overtuigen dat er ruimte is voor een betere oplossing met een fietsviaduct ten zuiden van Intratuin.

In 2002 is in Heerhugowaard een Fietsbalans uitgevoerd. De resultaten staan in de Fietsbalansverkenner.

De gemeente Heerhugowaard heeft 50.000 inwoners en groeit nog immer snel. Naast de hoofdplaats bestaat ook het dorp De Noord en de buurtschappen Veenhuizen en ’t Kruis. Andere belangrijke gemeentedelen zijn o.a. De Zandhorst, Beveland, Middenwaard, Centrumwaard, Butterhuizen, Stad van de Zon en het Park van Luna.

Piet is bereikbaar via: heerhugowaard@fietsersbond.nl

Advertenties

Geplaatst op 2009-05-06, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Goedeavond,

    geweldig wat jullie verrichten ik wil hier de melding achterlaten dat Unive verzekeringen zomaar een dure fietsverzekering hebben afgesloten. Deze zouden nog nabericht brengen maar dit is tot heden op dagen niet gebeurd.

    Hopelijk kunnen jullie er iets mee, in ieder geval zijn jullie ook weer op de hoogte.

    M.v.g.,

    Afzender

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.