Afdelingen

Regio
Officieel dragen we de naam ‘Fietsersbondafdeling Alkmaar en Omstreken’. Wij komen op voor fietsbelangen in de regio Alkmaar en hebben 4 keer per jaar een regionaal overleg en 6 keer per jaar een Alkmaars overleg. De gemeentes binnen onze regio hebben bij elkaar 230.000 inwoners. Op gebied van scholen, werk, winkelen, recreatie en uitgaan is er veel gemeenteoverschreidend verkeer. Dat gebeurt al veel op de fiets en wat ons betreft mag daar nog een tandje bij. Qua afstand is het dan ook prima op de fiets te doen, desnoods met wat trapondersteuning.

Piet v/d Linden is voorzitter, Lucas Zimmerman penningmeester, Herman Jan Frieling secretaris en Jan-Kees Pielkenrood webmeester. Allen zijn bereikbaar via alkmaar@fietsersbond.nl

Veel fietsproblemen liggen op gemeentegrenzen. Op die gemeentegrenzen liggen lastig oversteekbare kanalen en dito provinciale wegen. Helaas is er nog geen echt regionaal samenwerkintgsorgaan dus brengen wij onze wensen op gemeentelijk niveau over.

Lokaal
Onze afdeling heeft 6 zogenaamde onderafdelingen, ofwel afdelilingen per gemeente: Alkmaar, Bergen, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Schermer.

Op gemeentelijk niveau bereiken we het meeste. Met de meeste gemeentes is regelmatig overleg en onze inbreng en kennis word zeker gewaardeerd.

Landelijk
Wij zijn een afdeling van de Landelijke Fietsersbond. Zij zetten zich meer in voor de hoofdlijnen en zaken die regio’s overstijgen. Lees daar verder over zaken als o.a. fietsendiefstal en veilige fietsen. Binnen de regio Alkmaar fietsen 470 Fietsersbondleden. Lees hier verder als u/je lid wilt worden.

Advertenties

Geplaatst op 2009-05-10, in Regio. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s