Breed Verkeersdebat

ALKMAAR – In de afgelopen 2 jaar wordt in Alkmaar gebrainstormd over een veiliger, milieuvriendelijker en bereikbaardere stad. Deze toekomstvisie heeft de naam KDB (Kadernota Duurzame Bereikbaarheid). De Fietsersbond neemt actief deel aan deze discussie, net als vertegenwoordigers van onder meer ondernemers en bewoners.

In het afgelopen jaar hebben een aantal van deze organisaties, als de Kamer van Koophandel en Ondernemend Alkmaar, de media gezocht om hun specifieke wensen duidelijker kenbaar te maken. De Fietsersbond heeft dit tot nu toe niet gedaan om het overleg niet te verstoren.

Nu de KDB op haar einde loopt en de gemeente inloopbijeenkomsten heeft gehouden om de KDB-resulaten aan wijkbewoners te presenteren, hebben ook wij behoefte om onze visie publiekelijker te maken. Dit is op 12 mei 2009 gebeurd in het Noord-Hollands Dagblad.

Het is een gezamelijk verhaal van de Fietsersbond en de stichting Animo (Alkmaarse Natuur en Milieu Organisaties). In grote lijnen delen we elkaars visie. Zo is er met het stimuleren van fietsgebruik een flinke milieuwinst te behalen.

Als Fietsersbond en Animo vinden we dat er in de KDB meer aandacht moet komen voor een schonere lucht en betere leefbaarheid. Lees hier het artikel.

Advertenties

Geplaatst op 2009-05-19, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.