Omleidingen Sint Pancras

SINT PANCRAS – In het afgelopen kwartaal had Sint Pancras al te kampen met een lastige omleiding waar veel fietsers hinder van ondervonden. Dat gaat nog een kwartaal door, maar dan op een andere locatie. Nu de Kruissloot klaar is, gaat de gemeente Langedijk verder met de Twuyverweg. Deze ligt er voor een groot (en belangrijk) stuk uit. De gemeente heeft voor de fietsers een goede omleiding bedacht door de Twuyverhoek. Dit blijft zo tot 16 juli. (meer info)

De Kruissloot die erg belangrijk is voor Fietsers tussen Sint Pancras en Alkmaar-Noord (De Mare), is ‘Duurzaam Veilig’-ingericht met plateau’s en fietsstroken:

Dit houdt een maximale snelheid van 30km in, en op de kruisingen met de Benedenweg en de Gedempte Veert heeft verkeer (en dus ook fietsers) van rechts voorrang. Wij moeten nog zien of dit goed gaat werken, aangezien dit systeem op de heringerichte Bovenweg tussen de Witte Kerk en De Molenhoeve (door de grote hoeveelheid auto’s) nog verre van succesvol is.

De Fietsersbond is met de Dorpsraad Sint Pancras betrokken geweest bij dit ontwerp. Ons voorstel om de parkeerplaatsen aan de zuidkant van de Kruissloot op te offeren voor meer ruimte (zoals een goed fietspad) heeft het niet gehaald en dan blijft er niet veel meer over dan wat er nu uitgevoerd is.

Nu de Kruissloot weer open is voor het verkeer, is ook de spitspaal in De Nollen (Herenweg net ten noorden van de spoorwegovergang) door gemeente Alkmaar in werking gesteld. Fietsers en de bussen kunnen wel via deze weg, maar auto’s moeten nu in de spits gebruik maken van de Kruissloot.


Aanvulling 18-11-2009:
Uiteindelijk bleek het omfietsen bij de Twuyverweg na de bouwvak door te gaan tot eind-oktober 2009. Inmiddels is het stuk weg klaar en kunnen de fietsers er weer ongehinderd over.

Advertenties

Geplaatst op 2009-05-21, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.