MMM 2000-2015

ZUID-SCHARWOUDE – Afgelopen zaterdag was de Fietsersbond aanwezig op de MMM (Milleniumdoelen Middag Markt). Langedijk heeft zich als gemeente aangesloten bij de Millenium gemeentes. Dat is een initiatief van de Verenigde Naties om op de wereld meer rekening te houden met elkaar en met het milieu.

Wat dat betreft is fietsen een simpele en doeltreffende oplossing om uitputting en vervuiling van de aarde tegen te gaan. Brandstof is niet nodig en de uitstoot van CO2 is per kilometer nog minder dan bij het lopen. Fietsen nemen veel minder ruimte dan bijvoorbeeld auto’s. En het meeste, zoals school- of winkelbezoek, is in de omgeving van Langedijk ruim binnen fietsafstand. Als extraatje is het goed tegen het overgewicht en je bespaart er nogal wat geld mee. Dat laatste kan dan weer mooi besteed worden om de armoede en ziektes in de derde wereld te bestrijden. Kortom een win-win-win-win-win-win-situatie.

John, Rob en Jan-Kees hadden niet te klagen over belangstelling. Het is ook veel Langedijkers duidelijk dat er goed aan de fietsweg getimmerd wordt. Natuurlijk mag er nog veel meer gebeuren en we blijven er op letten dat de gemeente haar millenium-voornemens (ook op fietsgebied) na komt.

Geplaatst op 2009-06-15, in Langedijk en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s