30km in Veenhuizen

DE NOORD – Het buitengebied in de Noord heeft veel last van sluipverkeer en te hard rijden. Dat levert bijna dagelijks gevaarlijke situaties op, vooral voor fietsers en voetgangers. De gemeente Heerhugowaard heeft daarom besloten tot een spitsafsluiting, het instellen van 30-kilometerzones en een aantal wegversmallingen aan te brengen.

Deze maatregelen zijn genomen in overleg met de werkgroep Verkeer, die in De Noord actief is vanuit het project ‘Kompas op de Noord‘. De spitsafsluiting geldt op werkdagen van 06:00 tot 10:00 uur en van 16:00 tot 19:00 uur in het gebied dat wordt begrensd door de Middenweg, A.C. de Graafweg (N241), het spoor Heerhugowaard-Hoorn en het kanaal Omval-Kolhorn. De afsluiting geldt niet voor bestemmings- en landbouwverkeer.

In de buurtschappen Veenhuizen en de Frik wordt een 30-kilometerzone ingesteld. Op de Kerkweg, tussende bebouwde kom en de Veenhuizerweg worden drie wegversmallingen gemaakt. De maatregelen worden voor het einde van het jaar ingevoerd, nadat zienswijzen zijn verwerkt.

Advertenties

Geplaatst op 2009-08-12, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.