Lichtend Schoolvoorbeeld

HEERHUGOWAARD- Fietsenmaker Ted Hof bracht afgelopen maandag bij basisschool De Zeppelin een schoolbezoek. Samen met wijkagent Raymond Berger keurde hij ruim 250 fietsen op onder ander verlichting, remmen en bel. De leerlingen van groep 3 t/m 8 moesten dan ook allemaal met de fiets komen.

Kleine problemen werden direct hersteld. Voor de grotere gebreken kregen de kinderen een kaart mee. Met die kaart kregen ze voor de reparatie bij de fietsenzaak van Ted Hof 15% korting. Elke leerling kreeg een keuringsrapport en een folder over het belang van goedwerkende verlichting.

De wijkagent gaf aan dat er de komende weken goed gecontroleerd wordt op fietsverlichting. En eigenlijk is de politie daar al sinds september in Heerhugowaard en wijde omgeving mee bezig. Dat zal net als voorgaande jaren nog wel een paar maanden doorgaan. Het is dus zeker slim om in het donker met goedwerkende verlichting rond te fietsen.

Eigenlijk zou een dergelijke actie ook op VMBO en andere scholen voor voortgezet onderwijs moeten plaatsvinden. Deze fietsers rijden grotere afstanden en vaker in het donker. Op dergelijke scholen zijn voldoende technisch onderlegde leerlingen beschikbaar die mee kunnen helpen met het repareren.

Meer info over fietsverlichting, de 15% kortingen en wat een bekeuring kost is hier te vinden.

Advertenties

Geplaatst op 2009-11-14, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.