Stelers en Helers 2009

Stelers en Helers in 2010 staan hier.

ALKMAAR – Op donderdagmorgen 24 december omstreek 07:30 uur werd op de Rochdalestraat in Alkmaar een 16-jarige jongen op een fiets gecontroleerd. De jongen reed zonder goed werkende verlichting. Bij controle bleek de fiets op 12 december in Alkmaar te zijn gestolen. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd teruggegeven aan de eigenaar.


ALKMAAR – Op maandagmiddag 14 december rond 13:30 uur betrapte een surveillerende agent een 15-jarige jongen uit Alkmaar met een gestolen fiets op het Molentochtpad. Het slot van de fiets was zichtbaar doorgezaagd. Nadat de fiets in het computersysteem van de politie was nagetrokken bleek dat deze in 2001 (!) vanaf het Fnidsen in Alkmaar gestolen was. Familie van de jongen zou de fiets van een onbekende gekocht hebben. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling waarna hij werd heengezonden.


HEERHUGOWAARD – Op dinsdagavond 3 november is rond 20:10 uur een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden op het Rustenburgerhof. Hij was aangehouden door de man wiens fiets hij probeerde te stelen. De politie kwam ter plaatse en de man gaf toe dat hij de fiets had proberen weg te nemen. Hij gaf aan dit vaker te doen omdat hij van heel weinig geld rond moest komen. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Zie hier ons regionale fietsendiefstaldossier met tips. Klik op de regel hieronder voor eerdere fietsendiefstal berichten.

ALKMAAR – Op zondagmiddag 26 oktober 2009, rond 14:50 uur zag een agent, die toezicht hield bij het AZ-stadion, een 14-jarige jongen uit Alkmaar bezig met een fiets waarvan het slot was verwijderd. Het voertuig met een waarde van 700 euro bleek in augustus in Alkmaar gestolen te zijn. De verdachte verklaarde dat een familielid de fiets had gekocht van een onbekende voor 50 euro. Er wordt een proces-verbaal wegens heling opgemaakt.


ALKMAAR – Op dinsdagavond 20 oktober omstreeks 22:50 uur werd een 29-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De verdachte sprak op De Dijk in Alkmaar een politieman in burger aan of hij ook een fiets wilden kopen voor twee tientjes. Toen de politieman niet direct reageerden, zakte de prijs naar vijftien euro. Hierop waarschuwde de agent zijn collegax92s en werd de man aangehouden. De fiets werd in beslag genomen.


BROEK OP LANGEDIJK – Op donderdagochtend 1 oktober 2009 rond 11:20 uur, werd op de Klipper een 18-jarige man uit Noord-Scharwoude aangehouden door een agent in zijn vrije tijd. Hij was de verdachte op het spoor gekomen nadat buurtbewoners hadden gezien dat hij in achtertuinen keek en daarbij op een gegeven moment een bivakmuts droeg. De jongeman werd overgebracht naar het politiebureau waar hij bekende op zoek te zijn geweest naar fietsen die hij zou kunnen stelen. Zover was het nog niet gekomen door de oplettendheid van de buurtbewoners. De man is na verhoor heengezonden.


ALKMAAR – Op dinsdagmiddag 29 september omstreeks 15:00 uur zag de politie een 23-jarige Alkmaarder op een fiets rijden op de Vondelstraat. Omdat de damesfiets waar hij op reed niet meer was voorzien van een slot op het achterwiel, werd een onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat de fiets op 16 maart in Alkmaar was ontvreemd. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde de fiets voor honderd euro te hebben gekocht van een hem onbekende man. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.


HEERHUGOWAARD – Op maandag 14 september 2009 rond 18:00 uur kreeg de politie de melding van een getuige, dat een man bezig was een fiets te stelen op de Kastanjelaan. Toen agenten ter plaatse kwamen rende er een 31-jarige man uit Heerhugowaard weg, die voldeed aan het signalement dat de getuige had doorgegeven.

De man kon worden achterhaald en gaf toe geprobeerd te hebben de fiets te pikken. De fietstassen had hij er al afgehaald omdat hij dan minder op zou vallen, zo verklaarde hij. Hij is ingesloten mede omdat er nog een geldboete voor hem open stond van een paar honderd euro.


HEERHUGOWAARD – Afgelopen donderdag, 10 september 2009, werden op de Bickerstraat twee mannen uit Heerhugowaard van 39 en 23 jaar betrapt op het moment dat ze van plan waren twee bij het station gestolen fietsen aan een heler te verkopen. Een motoragent greep in en hield de mannen aan. Ze gaven toe de fietsen gepikt te hebben. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

De mogelijke heler, een 54-jarige man uit Heerhugowaard, was al onderwerp van onderzoek door de politie. Hij werd eveneens aangehouden. Hij gaf toe dat hij regelmatig fietsen kocht om ze op te knappen en door te verkopen. Bij de man zijn in totaal 186 fietsen in beslag genomen. De politie is bezig met een onderzoek om te bekijken of en welke van deze fietsen mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Fietsen waarvan een framenunmmer bekend is en waarvan aangifte is gedaan worden teruggegeven aan de eigenaren. Zij krijgen op termijn van de politie bericht. De 54-jarige man is in verzekering gesteld en is vrijdag 11 september weer heengezonden. Hij werkt mee aan het onderzoek dat nog in volle gang is.


ALKMAAR – Zaterdagnacht 29 augustus 2009 om 4:00 uur is op de Leonard Bramerstraat een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van heling van een fiets. Agenten zagen tijdens de surveillance een verdachte man fietsen. Zij volgden hem waarop de man ervandoor ging. Met behulp van een politiehond kon de man worden opgespoord in de steegjes. Hij bleek zich op het dak van een schuur te hebben verschanst. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht voor een laag bedrag. Hij is aangehouden op verdenking van heling van de fiets. Van de diefstal van de fiets is in april aangifte gedaan. De rechtmatige eigenaar krijgt de fiets terug. Het is belangrijk dat slachtoffers aangifte doen.


ALMAAR – Op woensdagmiddag 26 augustus 2009 rond 13.30 uur zag een agent een 24-jarige man uit Alkmaar blowend op een fiets rijden op de Bierkade. De man werd aangehouden en toen bleek dat hij op een fiets reed die als gestolen stond gesignaleerd. Het ging om een damesfiets van het merk Batavus die op 19 augustus was gestolen in Alkmaar. De verdachte deed afstand van de fiets teneinde deze terug te kunnen bezorgen bij de eigenaresse. Ook deed hij afstand van een beetje wiet wat hij nog bij zich had. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – Op woensdagmiddag 12 augustus zag de politie twee jongens rijden op de Koelmalaan op fietsen waar geen originele sloten meer op zaten. Bij controle bleek een van de fietsen een ‘opknappertje’ te zijn. De andere fiets bleek echter van diefstal afkomstig te zijn. De fiets werd in november 2007 in Alkmaar vanaf de Baansingel gestolen. De 15-jarige uit Alkmaar afkomstige bestuurder verklaarde eerst de fiets te hebben gekocht via Marktplaats. Later verklaarde hij de fiets te hebben gekregen van een oom. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.


ALKMAAR – Op donderdagmiddag 30 juli 2009 werden twee mannen aangehouden. Een voor het stelen van fietsen en de andere wegens heling. Een getuige had omstreeks 16:45 uur gezien dat een man een fiets wegnam bij een winkel aan de Laat in Alkmaar. Op basis van het opgegeven signalement herkende de politie een hen bekende drugsgebruiker, een 36-jarige man uit Heiloo. Bij een zoektocht werd deze verdachte even later aangetroffen. Hij bleek inmiddels op een andere dan de gestolen fiets te rijden. Zijn ‘nieuwe’ rijwiel bleek overigens ook van diefstal afkomstig te zijn. Ut het verhoor van de verdachte bleek dat hij de gestolen fiets had afgeleverd bij een heler. Uit onderzoek kwam vast te staan dat het vermoedelijk zou gaan om een 54-jarige Alkmaarder. Bij een onderzoek in de schuur van de man werden drie fietsen aangetroffen die ‘uit de krant’ zouden zijn gekocht. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fietsen werden voor onderzoek meegenomen.


HEERHUGOWAARD – Op maandagmiddag 20 juli 2009 rond 14:10 uur schaakte een agent op de Dreef twee jongemannen van 15 jaar uit Heerhugowaard die ieder op een fiets reden die vermeoedelijk van diefstal afkomstig is. De sloten waren van de karretjes afgezaagd en de tags waren verwijderd. Ze verklaarden dat ze de fietsen voor een laag bedrag hadden gekocht van een onbekende. De fietsen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek en tegen beide jongens is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling.


ALKMAAR – Op donderdagavond 16 juli 12009 rond 19:10 uur werd op aanwijzing van een oplettende getuige een 31-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Korte Sint Josephstraat als verdachte van diefstal van een fiets. De man had het achterwiel van een fiets die op slot stond omhooggetild en was ermee weggelopen. De verdachte, een bekende van de politie, is voor de nacht ingesloten.


HEERHUGOWAARD – Op woensdagmiddag 8 juli rond 13:00 zijn een 21-jarige en een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op de Olmenlaan. De politie kreeg een melding van een fietsenhandelaar. De twee mannen hadden aan hem twee gestolen fietsen proberen te verkopen. Agenten troffen de twee mannen -die voldeden aan het signalement- fietsend aan op de Olmenlaan. Beiden fietsten op een fiets waarvan geen sleutel in het fietsslot zat. De mannen werden aangehouden voor diefstal c.q. heling.Actuele dossiers.


ALKMAAR – Op vrijdagmiddag 3 juli 2009 omstreeks 22:00 uur stond een 47-jarige man uit Broek op Langedijk op de Voordam in Alkmaar. Hij zag een onbekende man op zijn fiets voorbij komen. De man had zijn fiets enige tijd geleden uitgeleend aan een vriend en nog niet teruggekregen. De fietser parkeerde de fiets bij een cafxe9 en ging naar binnen. Toen hij later naar buiten kwam, werd hij aangehouden door de gewaarschuwde politie. De fietser verklaarde de fiets te hebben gekocht. Wegens overvloedig drankgebruik kon verder geen verklaring van de verdachte worden opgenomen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en hier ingesloten.


ALKMAAR – Op Dinsdagmiddag 16 juni 2009 omstreeks 13:15 uur werd een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. De jongen reed op een duur ogende fiets, terwijl het slot daarvan incompleet was. Controle van de fiets leverde op dat deze op 6 februari gestolen was in Heiloo. De jongen verklaarde de fiets te hebben gekocht van een jongen op school voor een bedrag van 150 euro. De fiets kostte echter 1500 euro. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling omdat het bedrag dat hij voor de fiets betaalde niet in verhouding stond tot de werkelijke waarde.


ALKMAAR – Op donderdagmiddag 21 mei rond 16:30 zag een surveillerende agent op de Stationsweg in Alkmaar een 30-jarige Alkmaarder een fietsslot openmaken met brikstenen. Deze man is een bekende van de politie en de agent sprak de man aan. Hij gaf aan dat de fiets van hem was en dat hij zijn sleutel kwijt was. De agent vertrouwde het niet en heeft de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.


ALKMAAR 18-05-2009
Op maandagavond rond 19:30 zag een vrouw uit Alkmaar op de Stuartstraat haar in april gestolen fiets staan. De aangeefster had aangifte van de diefstal gedaan en daarbij het framenummer van haar fiets vermeld. Bij de fiets stond een 16-jarige meisje uit Alkmaar. De vrouw vroeg aan haar of ze het framenummer mocht checken. Daarbij bleek dat het inderdaad om haar gestolen fiets ging. Hierop werd de politie ingeschakeld die de fiets teruggaf aan de eigenaresse en het 16-jarig meisje meenam naar het bureau in voor verhoor. Het meisje verklaarde dat zij onder verdachte omstandigheden de fiets voor een te laag bedrag (150 euro) had gekocht. Ze werd met een proces-verbaal wegens heling op zak later op de avond heengezonden.


ALKMAAR 14-05-2009
Een 18-jarige man uit Alkmaar is om 11:15 aangehouden op de Laan van Brussel. Agenten verdachten hem van het rijden op een gestolen fiets. De man probeerde nog te ontkomen, maar die poging mislukte. De man verklaarde dat hij de fiets van een junk had gekocht. Uit onderzoek bleek dat de fiets eerder dit jaar, in januari, uit een garage is gestolen. De eigenaresse krijgt haar fiets terug.


ALKMAAR 09-05-2009
Rond 09:30 was een oplettende man er getuige van dat een 36-jarige man uit Alkmaar een fiets uit een tuin aan de Lyceumstraat pikte. Gewaarschuwde agenten konden de verdachte meteen aanhouden. Hij bleek ook nog sportschoenen en enkele zonnebrillen bij zich te hebben, die van diefstal uit winkels afkomstig zijn. De man, een bekende van de politie, is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld.


ALKMAAR 01-05-2009
Op vrijdagavond omstreeks 18:30 meldde een 29-jarige man dat zijn fiets was gestolen bij een winkel aan de Wendelaarstraat in Alkmaar. De fiets had onafgesloten voor de winkel gestaan. Bij onderzoek bleek de fiets weggezet te zijn op een andere plaats. De fiets stond nu wel op slot. De politie bleef onopvallend in de buurt en zag even later dat 2 jongens, een 13-jarige Alkmaarder en een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard, de fiets op kwamen halen. De jongens werden ter plaatse aangehouden en naar het politiebureau overgebracht voor verhoor.


ALKMAAR 11-09-2008
Op donderdagmiddag rond 15:15 uur zagen politiebikers de 19-jarige man fietsen in het park Bolwerk (Stadswal) in Alkmaar. Dit is een voetgangersgebied, en zij spraken de jongen hierop aan. De agenten vermoedden vervolgens dat de fiets gestolen was. Naar aanleiding van het framenummer konden de agenten achterhalen dat de fiets inderdaad gestolen was. De jongen is als verdachte van heling aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De fiets kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.


SINT PANCRAS 29-07-2008
Een agent in vrije tijd zag dinsdagavond rond 17:30 uur twee bekenden op een oranje fiets rijden. Hij had eerder in de week een aangifte van diefstal van een dergelijke fiets opgenomen en bracht collega’s daarvan op de hoogte. Die hielden de beide mannen van 17 jaar en afkomstig uit Sint Pancras en Langedijk staande op de Plaatjes.

Ze werden aangehouden als verdacht van heling en voor de nacht ingesloten. Ze verklaarden de fiets van een kennis te hebben geleend. Daar wordt een nader onderzoek door de politie naar ingesteld. De fiets is terug naar de eigenaresse en de verdachten zijn in de middag heengezonden.


ALKMAAR 20-07-2008
Zondagmiddag, rond 16:20, kreeg de politie de melding van een vrouw aan de Mient, dat een dief er met haar nette fiets vandoor was gegaan. De vrouw gaf een signalement van de verdachte op en kort hierna zagen agenten hem rijden op een weer andere fiets op de Gedempte Nieuwesloot. De 42-jarige verdachte uit Alkmaar vluchtte maar moest op de Breedstraat uitwijken voor voetgangers en kwam ten val. Hij gooide een tas weg en verloor een fietssleuteltje maar kon even verderop door agenten worden aangehouden.

Hij reed op een zwarte fiets met opengeslepen slot. In zijn tas zaten spullen om fietsen te kunnen stelen zoals tangetjes en een slijptol. Het weggegooide fietssleuteltje bleek op de fiets van de meldster te passen. Deze fiets had de verdachte weggezet op de Paardenmarkt en kon terug naar de eigenaresse. Hoe de 42-jarige man uit Alkmaar aan de fiets kwam waar hij op reed bij zijn aanhouding wordt nog nader onderzocht. Hij is in verband met het verdere onderzoek ingesloten.


HEERHUGOWAARD 03-06-2008
Op dinsdagmorgen omstreeks 01:25 uur zagen getuigen dat enkele mannen fietsen in een bestelbus aan het inladen waren bij het NS-station aan het Stationsplein. Op basis van het opgegeven kenteken kon de politie even later drie mannen aanhouden van 17, 19 en 20 jaar, allen afkomstig uit Langedijk.

In de auto stonden twee afgesloten damesfietsen. De mannen werden aangehouden. De fietsen en de bestelbus werden overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de herkomst van de fietsen. Slachtoffers waarvan de fiets op genoemd tijdstrip is gestolen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, tel: 0900-8844.

Geplaatst op 2009-12-31, in Regio. Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Vraag:
  Zowel de Rekerdijk als het fietspad door de Rekerhout zijn aangemerkt met het bord RVV G11. Het is dus geen fiets/bromfietspad.
  In het verkeersplan van de gemeente zijn deze paden aangemerkt als fietspaden.
  De realiteit is dat bromfietsen met een gangetje van 40-50 km en vaak ook nog sneller, veelvuldig van deze fietspaden gebruik maken en het er niet veiliger op maken, denk bijvoorbeeld aan ouders met kleine kinderen. De gemeente doet er niets aan. Kan de fietsersbond dit misschien eens bij de gemeente aankaarten?

 2. @van alk; Het klopt. Bromfietsen mogen wel door het tunneltje onder het spoor, maar mogen niet ten zuiden van de Drechterwaard op de Rekerdijk of in de Rekerhout. In de Rekerdijk tussen de Drechterwaard en Muiderwaard zijn anti-bromfietskuilen aangebracht.

  Helaas helpen die niet en hebben fietsers daar waarschijnlijk meer last van dan bromfietsers. Dit soort zaken is alleen via handhaven te handhaven. Het is duidelijk dat dat niet afdoende gebeurt. Idem voor bromfietsen die over het Ritsevoort en de Laat karren.

  We zullen het zeker bij de gemeente aankaarten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s