Fietsbruggen Geestmerambacht

Op onze website komen regelmatig zoekers langs met termen als ‘fietsbrug Koedijk’. En dan bedoelen ze vast niet deze -in november aangelegde- nieuwe fietsbrug over de Saskervaart:

Gaat ook lastig, want deze brug ligt er wel, maar je kan er als fietser alleen bij komen als je over een hek klimt. Fietspaden naar de brug moeten nog aangelegd worden. Deze brug verbindt het oude Geestmermbacht met het nieuwe deel aan de noordkant. En als het meezit, dan komt er een fietsroute over die Alkmaar-Noord door het recreatiegebied Geestmerambacht verbindt met Warmenhuizen.

De brug ligt over de Saskervaart en voorlopig noemen we hem nog maar even de Saskerbrug. Zie hier ons fietsdossier Uitbreiding Geestmerambacht met kaartje waarop de brug in fietsroute F2 net onder punt 2 ligt.

De echte zoekers komen voor deze brug:

Over deze nieuwe vlotbrug hebben we al 9 maanden terug bericht. Toen waren de eerste werkzaamheden waar te nemen langs de N9 tegenover de Landman in Koedijk. Dit wordt een nieuwe vlotbrug met tunnel onder de N9 die Bergen met het Geestmerambacht gaat verbinden. Dus ook deze is te vinden op de plattegrond in het bovengenoemde dossier in fietsroute F2 bij punt 6.

Als we het webartikel van de provincie mogen geloven, dan kan deze fietsverbinding in April-2011 gebruikt worden. Dus nog 15 maanden geduld. (Zou dat nou echt niet vlotter kunnen?)


Inmiddels heeft de vlotbrug de naam Rekervlotbrug gekregen en
de andere heet nu Saskerbrug.
Zie ook het (gesloten) fietsdossier Rekervlotbrug en
ons fietsdossier Uitbreiding Geestmerambacht.

Geplaatst op 2010-02-06, in Alkmaar, Bergen, Langedijk en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Andrxe9 de Hooge

  Ik hou van fietstochten en al helemaal als het erg mooi weer is!! Zelf wonende te Heerhugowaard ben ik menigmaal door Geestmerambacht gefietst en hiervan krijg ik geen genoeg; SCHITTEREND MOOI daar!!!

 2. Charles Destrxe9e

  Beste mensen,

  Kan iemand mij helpen aan een kaart van de straat- en waterwegen van Alkmaar naar Oudorp, Koedijk Zuideinde en Sint-Pancras?
  Uit de jaren 1940.

  Dank voor uw aandacht.

  Ontvangt mijn vriendelijke groet.

  Charles Destrxe9e,
  (1926) historicus.

 3. @Charles: Er is een e-mail onderweg.

 4. een andere Jansen

  @Charles Destrxe9e:
  Wat was waar.

  (Als de link niet werkt, zelf op die site watwaswaar.nl zoeken).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: