Oprukkende Schoolzones

Vorig jaar November had de websitevuller van de regionale Fietsersbond het een beetje druk en is het bericht over de schoolzone rond de JD van Arkelschool niet op deze site beland. Niet zo erg, want het heeft wel goed de kranten gehaald.


Er werd gedaan alsof dit de eerste schoolzone in de gemeente Langedijk betrof, maar niets is minder waar. In Sint Pancras ligt al jaren een kleine schoolzone op de Bovenweg bij Het Baken. De zone rond de Van Arkelschool is wel behoorlijk groot. Het bevat een stuk Dorpsstraat, een stuk Voorburggracht en de gehele Museumweg.

Als Fietsersbond zijn we blij met schoolzones en zeker die bij de Van Arkelschool. Wij zien dit gebied graag veilig, zodat het aantrekkelijker is om kinderen te voet of op de fiets naar school te laten gaan of te brengen. Hopelijk respecteren de automobilisten deze zones, want dat is erg belangrijk. Verder feliciteren we ook Kinderrijk Langedijk. Een groep actieve verkeersouders die zich sterk heeft inspannen voor o.a. deze schoolzones.

Want ja, er komen er meer. In de komende weken komen er schoolzones bij de Paus Johannesschool en de Steltloper aan de Sperwer in Sint Pancras. Van daaruit rukken de zones in noordelijke richting op en komen ze rond de overige scholen in Langedijk.

Advertenties

Geplaatst op 2010-03-10, in Langedijk en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s