Geestersingelincident

Van de politie-NHN website van 8 maart 2010:

Op maandagavond omstreeks 21:25 uur reed een 20-jarige man uit Westzaan in een personenauto over de Geestersingel in Alkmaar. De man was op zoek naar een adres en wist niet goed de weg. Toen hij zijn auto keerde werd hij aangereden door een man op een fiets. De automobilist stapte uit om te kijken hoe het met de fietser ging, maar werd direct door de fietser in zijn gezicht gestompt. Ook bleek de fietser een mes op hem gericht te hebben en werd hij met de dood bedreigd. Uiteindelijk ging de fietser en vandoor.

Op basis van het opgegeven signalement werd even later een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


Opmerking Fietsersbond Alkmaar:

Het is nooit goed te praten dat iemand begint te vechten en daarbij een mes trekt. Daarom prima dat deze man is opgespoord. Er is wel iets te zeggen over de Geestersingel. Als fietser moet je daar ook ogen in je achterhoofd en in je oren hebben. Langs de hele weg wordt aan weerszijde geparkeerd en tussen de fietsstroken en de parkeervakken ligt geen zogenaamde schrikstrook. Een schrikstrook zorgt er voor dat je niet zomaar in een geopende portier van een geparkeerde auto fietst.

Het is erg dom om juist op deze weg te keren. Niemand doet dat en niemand verwacht dat. Dus als je als fietser plotseling een kerende auto op de fietsstrook ontmoet dan kan dat misgaan en kan dat op z’n minst een flinke scheldpartij uitlokken. De automobilist had dan ook beter door kunnen rijden naar een plek waar keren eenvoudiger is. Denk daarbij aan de Bergerhoutrotonde die halverwege in de Geestersingel ligt.

We plaatsen dit artikel niet om deze fietser vrij te pleiten of de automobilist de schuld te geven. Heel vaak gaat het met het in- en uitparkeren maar net goed en wijken fietsers net op tijd uit of remmen ze net op tijd. Die zaken doen zich vooral voor op de Geestersingel, Kennemersingel en Kennemerstraatweg. Allen drukke 50km-wegen met fietsstroken en daarachter enorm veel parkeervakken. De Fietsersbond en de gemeente willen dat hier iets aan gedaan wordt. Door de beperkte ruimte is dat niet eenvoudig. Het zal dan ook wel even duren eer er een betere oplossing gaat komen. Tot die tijd raden wij fietsers en automobilisten aan om goed op te letten en goed rekening met elkaar te houden.

Advertenties

Geplaatst op 2010-03-11, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.