Stalling Station Alkmaar-Noord

Uit het NHD van 10 maart 2010.

Verbouwing – Fietsenstalling Alkmaar-Noord op de schop

ALKMAAR – de parkeerplaatsen voor station Alkmaar-Noord zijn bezet met fietsenrekken. De 4 majestueuze iepen achter de bewaakte stalling zijn omzeep geholpen en dit weekeinde begint de grote verhuizing van de stalling naar de westkant van het stationspleintje, achter de snackbar.

Een stuk tijdelijke stalling

Daarna wordt een begin gemaakt met de langverwachte bouw van een nieuwe stalling, die zal worden gexebxplooiteerd door kringloopwinkel Rataplan. Die gaat het bedrijfje overnemen van het wijkservicebureau. Het personeel, 3 man, gaat er vanuit dat ze meeverhuizen naar de nieuwe eigenaar. Daarover zijn gesprekken aan de gang tussen het wijkservicebureau en Rataplan.

De reizigers worden ook op andere terreinen bediend. Uiterlijk in 2015 moeten er ook 2 liften, een geleidesysteem voor slechtzienden en een nieuw aangepast perron zijn aangebracht. De perrons in alle stations krijgen dezelfde instaphoogte als de trein.


Aanvullingen Fietsersbond Alkmaar:
Eindelijk komt er schot in. We zijn al jaren bezig met dit station en vooral met de stalling. Het grootste probleem was het gebrek aan goede rekken. Net als bij andere stations in Nederland groeit ook hier het aantal aanfietsende treinreizigers enorm snel.

Daarbij is er al jaren een enorme achterstand qua beschikbare rekken. Het gevolg was dramatisch. Je vind er overal fietsen en veel treinreizigers (dus ook die met de fiets komen) hadden daar (en hebben daar nog een tijdje) last van.

Maar dat gaat veranderen. Aan de noordkant van station Noord komen zo’n 1300 plekken voor de fiets, waarvan de helft bewaakt. We hebben ons best gedaan om er een gecombineerde gratis bewaakte stalling van te maken, maar dat is (nog) niet gelukt. Toch gaat het een enorme vooruitgang worden. We hopen dat het werk snel gaat (de gemeente verwacht dat de bewaakte stalling in Augustus gereed is) en weinig overlast op zal leveren.

Aan ze zuidkant van station Alkmaar-Noord wordt ook heringericht en ook hier komen er rekken bij. Aan deze kant zullen de fietskluizen blijven.


Update: Sinds Oktober-2010 is de nieuwe bewaakte stalling open.
Zie Stalling Alkmaar-Noord open

Geplaatst op 2010-03-14, in Alkmaar en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s