Heel Heerhugowaard Fietst

HEERHUGOWAARD – Woensdag 31 maart draagt de gemeente Heerhugowaard haar steentje bij aan de de wereldrecordpoging ‘Heel Nederland Fietst’. Burgemeester Han ter Heegde en wethouder Gretha Baijards stappen om 12:15 uur op het Stadsplein samen op de tandem en gaan hun inwoners en collega’s voor tijdens een fietsroute van ongeveer 30 minuten. Wie fietst er met hen mee?

Dagelijks 30 minuten bewegen is gezond en leuk. Fietsen is een van de makkelijkste manieren om iedere dag aan je dagelijkse dosis bewegen te komen. In januari is de 3 jaar durende campagne ‘Heel Nederland Fietst‘ van start gegaan. Een van de activiteiten van deze campagne is de wereldrecordpoging. Het streven is om op woensdag 31 maart zoveel mogelijk mensen in het hele land tussen 12 en 13 uur minimaal 30 minuten op de fiets te krijgen.

Heerhugowaard kan daar, als fietsstad bij uitstek, natuurlijk niet bij achterblijven! Daarom organiseert de gemeente samen Sportservice Heerhugowaard en de Fietsersbond afdeling Heerhugowaard, een ludieke fietsactie. Om 12:15 uur stappen Burgemeester Han ter Heegde en wethouder Gretha Baijards samen op een tandem voor een fietstocht van ongeveer 30 minuten door Heerhugowaard. Zij doen dit natuurlijk niet alleen. Ze worden vergezeld door hun collegax92s maar ook inwoners zijn van harte uitgenodigd met hen mee te fietsen!

De Fietserdbond afdeling Heerhugowaard heeft op basis van de bestaande ‘Zuid-West’ fietsroute in Heerhugowaard, een aangepaste route uitgezet van een half uur. De route start op het Stadsplein en gaat over de Westtangent, langs het strand van Luna, door stad van de Zon en dan langs de Middenweg weer terug. Deelnemers die graag de volledige route willen fietsen, kunnen zich halverwege gaan afscheiden van de groep. De volledige route is te verkrijgen bij de balie van het gemeentehuis.

Fietst u met Han en Gretha mee? Kom woensdag 31 maart tussen 12:05 en 12:15 uur naar het Stadsplein en draag uw steentje bij aan het wereldrecord. Om 12:15 uur vertrekt het lint met fietsers.

Meer informatie over de fietsactie in Heerhugowaard is te vinden op www.heerhugowaardactief.nl of neem contact op met Marloes Gosman van Sportservice Heerhugowaard, tel. 072-965763880. Wilt u meer informatie over de wereldrecordpoging? Ga dan naar: www.heelnederlandfietst.nl. U kunt zich op deze website ook individueel aanmelden.

O ja, Heel Alkmaar, Heel Bergen, Heel Langedijk, Heel Heiloo en Heel Schermer mogen op 31 maart natuurlijk ook fietsen.

Advertenties

Geplaatst op 2010-03-23, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik wens alle deelnemers veel succes, en vooral mooi weer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s