Millenniumtocht Langedijk

BROEK OP LANGEDIJK – Op zaterdag 15 mei 2010 vindt een duurzame fietstocht plaats door Millenniumgemeente Langedijk. De fietstocht voert langs woningen en instellingen waarin duurzame energie een belangrijke plaats inneemt. Op deze locaties krijgen deelnemers een korte uitleg van de bewoner of het bedrijf, bijvoorbeeld over het gebruik van warmtepompen en/of zonnepanelen.

Start- en eindpunt van de fietstocht is RGS Development, Bijlenstaal 54 a op industrieterrein Zuiderdel in Broek op Langedijk. Dit bedrijf houdt op 15 mei een open dag. RGS Development ontwikkelt een nieuwe technologie om zonne(stroom)panelen aanmerkelijk goedkoper te maken. In de hal van het bedrijf staat een prototype van een machine die de zogenaamde ‘wafers'(de blauwkleurige plaatjes) van de multi-kristallijn zonnepanelen veel efficixebnter en goedkoper kan produceren.

Op de open dag van RGS Development zijn diverse bedrijven aanwezig met duurzame technieken, zoals warmtepompen, zonnepanelen en zonneboilers. Ook onderzoeksbureau ECN uit Petten is van de partij met een proefopstelling.

De fietstocht duurt ongeveer anderhalf uur en is een leuke, informatieve en gezonde manier om kennis te maken met Langedijker inwoners en bedrijven die enthousiast bezig zijn met duurzame energie. U kunt tussen 10:00 uur en 14:30 uur starten met de fietstocht, die wordt georganiseerd door de werkgroep Energie van Millenniumgemeente Langedijk. (Meer info.)

Advertenties

Geplaatst op 2010-05-03, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s