Frieseweg en de Politie

Op de website van politie NHN lazen we het volgende berichtje:

Fietsverlichtingscontrole
Alkmaar, zaterdag 8 mei 2010

In de avond tussen 22:30 uur en 23:59 uur vond op de Frieseweg in Alkmaar een fietsverlichtingscontrole plaats. Er kwamen 180 fietsers voorbij, waarvan 20 fietsers hun verlichting niet in orde hadden. Zij kregen een bekeuring.

En eigenlijk werden we daar een beetje misselijk van. Dat wil zeggen goede fietsverlichting is belangrijk, maar heeft de politie juist daar niets beters te doen? De Frieseweg is ingericht als 30km-weg om de grote hoeveelheid fietsverkeer tussen de Rekerdijk en de Friesebrug ruimte te geven en de bewoners minder geluidsoverlast.

Dit heeft niets geholpen. Sluipverkeer van vooral bedrijfsbusjes tussen de Vondelstraat en de Schinkelwaard terroriseren het fietsverkeer naar hartelust. Hoge snelheden en verkeer van rechts voorrang geven is er al helemaal niet bij. Sommige grote bussen doen mee met deze te hoge snelheden, wat niet alleen trillingen oplevert, maar ook overlast voor de fietsers. De breedte van deze weg houdt immers niet over.

En als er dan gevraagd wordt aan de politie om eens te controleren op snelheid, dan geven zij niet thuis. En dat handhaven is daar echt nodig, anders blijft het een gevaarlijke en te drukke weg.

De fietsers die er zonder licht rijden zijn niet slim in de weer. Toch zou je ze ook als Don Quichot kunnen zien. Als zij namelijk wel licht voeren, dan gaan de asomobilisten er nog harder rijden. Nu moeten ze door deze fietsers meer uit hun doppen kijken of bedenken ze om een andere route te kiezen.

Geplaatst op 2010-05-14, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: