Uit de krant gevist

Uit het NHD van 24 Juli 2010

Fietsvissen en Verfkwakken

ALKMAAR – Frietkotuitbater Jan Molenaar heeft er in zijn ondernemingaan aan de Voordam al een speciale haak met touw voor gereed liggen: te water geraakte rijwielen. In het water bij Molenaars uitspanning wil nog wel eens een per ongeluk omgestoten rijwiel ten onder gaan/

Schaamrood
De combinatie water, mensenmassa’s en geparkeerde rijwielen leidde afgelopen vrijdag tot het te water raken van 2 aan elkaar verbonden fietsen en tot alert ingrijpen van de plaatselijke eenpersoons fietsenreddingsbrigade, daarbij geassisteerd door de dader van het voorval (op de foto herkenbaar aan het schaamrood op de kaken), iemand in een toevallig passerend bootje en een van de 2 verontruste fietseigenaren.

Molenaar gaf de verkorte versie van zijn cursus fietsvissen voor beginners en met vereende krachten werden de druipende rijwielen omhoog getakeld. Dit onder bescheiden applaus van een aantal achtergebleven kaasmarktbezoekers en woorden van dankbaarheid van de fietseigenaren.

Verf
En ach, als we het dan toch over stunten met de fiets hebben is het wel leuk om nog even stil te staan bij een bijzonder ongeval dat enkele dagen geleden plaatshad. Lijdend voorwerp was een fietser die, met een emmer verf in zijn rugzak, op weg was naar huis. Voelt u ‘m? De handige doe-hetzelverd reed op het fietspad naast de Kanaaldijk en wilde oversteken richting Laan van Brussel. Hij zag iets te laat de personenauto die voorrang had en moest hard remmen.

Plop
Zo hard, dat hij zijn evenwicht verloor en van de fiets kukelde. De auto, inmiddels ook afgeremd, kon hem niet meer ontwijken en tikte de rugzak aan. De emmer verf plopte open en de inhoud gulpte over het wegdek. Gelukkig was de verf Jan des Bouvrie-wit. (stel je voor hoe het er had uitgezien als die wijnrood was geweest). De fietser kon er zelf niet zo om lachen: hij werd met hoofd- en schouderletsel overgebracht naar het MCA.

Advertenties

Geplaatst op 2010-07-28, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.