Stalling Alkmaar-Noord open

ALKMAAR-NOORD – Sinds enkele weken zijn zowel de nieuwe bewaakte fietsenstalling als ook de onbewaakte rekken bij deze stalling van station Alkmaar-Noord te gebruiken. Bij elkaar zo’n 1500 gloednieuwe rekken, waar we als Fietsersbond trots op mogen zijn. Al het werk is nog niet compleet afgerond, en dat zal de reden zijn dat er nog geen officiële opening heeft plaatsgevonden.

De Fietsersbond Alkmaar heeft heel wat energie in deze stalling gestoken. Veel mensen ergerden zich dan ook aan het wildstallen en het gebrek aan goede rekken. De fietsen stonden tot op de perrons. Nu er voldoende goede rekken dicht bij de perrons zijn is dat niet meer nodig en zal er beter op gehandhaafd worden. De nieuwe stalling ligt aan de noordzijde van het station langs de Drechterwaard en is voorlopig bemand en open van de eerste tot de laatste trein.

Die bemensing van Rataplan-Fiets wordt beperkt als de nieuwe automaten zijn geplaatst. Vanaf dat moment zal de bewaking tot circa 20:00 uur zijn en daarna moeten de laatkomers gebruikmaken van de toegangsautomaat. Details hierover volgen nog. De stalling hanteert nu de standaardprijzen van alle NS-stallingen van 1,20 per dag. (Of 12 euro voor een maandkaart.) Ook zijn er nu 20 OV-fietsen aanwezig en de Rataplanners verlenen ook reparatieservice.

Aan de zuidkant blijven de fietskluizen gehandhaafd. De jaarprijs van een fietskluis is gelijk aan die van een jaarkaart in de bewaakte stalling, beide zijn 99 euro per jaar. Verder zijn de onbewaakte fietsenrekken aan de zuikant opgeknapt. En geheel onverwacht zagen we nu toch eindelijk prima fietsgoten langs de trappen. Ook daar hebben we aardig wat tijd in gestoken. Genoeg reden tot een feestje, dus kijken we uit naar de officixeble opening.

(Vervolg: Officiele opening)

Advertenties

Geplaatst op 2010-10-21, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s