Stelers en Helers 2010

Stelers en Helers in 2011 staan hier.

ALKMAAR – Een 15-jarige jongen uit Alkmaar is zondagmiddag 14 november rond 17:30 uur aangehouden op de Laan van Darmstadt. Agenten zagen de jongen lopen met een fiets. Doordat de fiets op slot was, hield hij de bagagedrager omhoog. De agenten spraken hem aan. Hij gaf aan dat hij zijn fietssleutel was verloren en geen reservesleutel had. Toen de agenten hem vroegen aan te tonen dat het zijn fiets was, bekende hij dat hij het rijwiel gestolen had bij het NS -station. De jongen werd aangehouden.


ALKMAAR – Op donderdagavond 11 november rond 20:00 uur zagen agenten op de Vondelstraat een 15-jarige jongen uit Alkmaar zonder licht fietsen. Bij een controle bleek dat het slot van de fiets onklaar was gemaakt. De jongen werd aangehouden en gaf toe de fiets vorige week bij het station gestolen te hebben. Er was aangifte van gedaan en de fiets gaat terug naar de eigenaar. Tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij in de loop van de avond is heengezonden.


ALKMAAR – Op zondagmiddag 7 november 2010, rond 17:00 uur werd op de Bloemaertlaan een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets. De man wilde niet verklaren hoe hij aan de fiets kwam. Hij is in de loop van de avond met een proces-verbaal wegens heling op zak, zonder fiets, heengezonden.


ALKMAAR – Kort na middernacht werd op 2 november op de Zeswielen een 19-jarige man uit Alkmaar aangehouden als verdachte van diefstal dan wel heling. Hij reed op een fiets waarvan het slot was doorgeslepen en kon daar geen sluitende verklaring voor afgeven. Tevens kon hij zich niet identificeren. Hij werd voor de nacht opgesloten in een politiecel en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Zie hier ons regionale fietsendiefstaldossier met tips.
Klik op de regel hieronder voor eerdere fietsendiefstal berichten.

ALKMAAR – Op zondagmiddag 31 oktober omstreeks 13:25 uur zag de politie een 21-jarige Alkmaarder fietsen op een damesfiets op de Spoorstraat in zijn woonplaats. Omdat in het slot van de fiets geen sleuteltje zat, werden fiets en bestuurder gecontroleerd. De fiets bleek van diefstal afkomstig te zijn. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier bleken nog diverse boetes tegen hem open te staan met een totaalbedrag van 885 euro (of 12 dagen vervangende hechtenis).


ALKMAAR – Op donderdagmiddag 28 oktober rond 15:15 uur hielden agenten op de Dijk een 28-jarige man uit Wormer aan als verdachte van diefstal van een fiets. Hij had het karretje meegenomen vanaf de Laat. De verdachte had wat wiet, twee pillen en een wikkel speed bij zich. Deze drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd na verhoor heengezonden.


ALKMAAR – Donderdagochtend 28 oktober 2010 rond 11:15 uur zagen agenten op de Museumstraat een 48-jarige verdachte man uit Alkmaar op een fiets rijden. Het slot van de fiets was bewerkt. Nadat hij was aangehouden bleek dat hij de nette fiets voor slechts 20 euro had gekocht van een onbekend gebleven persoon. Bij controle bleek de fiets 5 jaar geleden was gestolen in Alkmaar. De politie neemt nog contact op met de eigenaar en tegen de verdachte is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling.


HEERHUGOWAARD – Bij een gerichte controle op het station hebben agenten op vrijdagmiddag 22 oktober rond 16.30 uur een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden. Hij probeerde er vandoor te gaan op een gestolen fiets. Op de Middenweg kon de jongen worden aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – Een 26-jarige Alkmaarder werd zondagmiddag 10 oktober rond 16:30 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtweg. De politie kreeg een melding dat er op station Alkmaar-Noord een fiets werd gestolen. Agenten zagen, toen zij naar de melding toe reden, de Alkmaarder op de fiets met hoge snelheid vanuit de richting van het station komen. Hij werd staande gehouden en liet een nijptang op de grond vallen. Op de fiets zat geen slot meer. Dit slot lag nog op de plaats waar het rijwiel was gestolen. De verdachte werd aangehouden. Hij bekende de diefstal.


ALKMAAR – Op zaterdagnacht 9 oktober 2010 omstreeks 01:10 uur zag de politie een jongen lopen op de Platte Stenenbrug in Alkmaar. Hij had twee fietsen bij zich, waarvan er een geen sleutel in het geopende slot had. De 15-jarige Alkmaarder verklaarde deze fiets ongeveer 3 maanden geleden te hebben gekocht op Marktplaats. Controle wees echter uit dat de fiets op 28 september 2010 gestolen was. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek naar beide fietsen wordt ingesteld.


ALKMAAR – Op vrijdagavond 8 oktober omstreeks 23:50 uur werd op het Waagplein in Alkmaar een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden. Hij bleek een fiets bij zich te hebben die van diefstal afkomstig was. Ook hij zou de fiets op Marktplaats hebben gekocht. De politie stelt een onderzoek in. De fiets is in beslag genomen.


ALKMAAR – Een 30-jarige Alkmaarder werd woensdgamiddag 6 oktober rond 14:30 uur aangehouden op de Prinses Julianalaan. De man reed op een damesfiets zonder ringslot. Dit was reden om het staande te houden. Bij het natrekken van het framenummer bleek de fiets vorige week gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Op maandagmiddag 4 oktober 2010 rond 12:30 uur kreeg de politie de melding dat er een fiets werd gestolen bij het NS-station in het centrum van Alkmaar, aan de Stationsweg. Agenten gingen op onderzoek uit en troffen verderop een 19-jarige man uit Egmond aan den Hoef die reed op het gestolen karretje. Hij verklaarde dat zijn eigen fiets een week geleden was ontvreemd en dat hij daar naar op zoek was. Toen hij de onafgesloten damesfiets bij het station zag staan kon hij de verleiding niet weerstaan deze mee te nemen. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.


ALKMAAR – Op zondagmiddag 3 oktober 2010 rond 13:30 uur werd een 19-jarige fietsendief uit Alkmaar op heterdaad op straat aangehouden. Hij had kort ervoor een nette damesfiets ontvreemd vanuit een voortuin aan de Stempelmakersstraat.

Een 31-jarige moeder had daar haar fiets onafgesloten neergezet om binnen haar dochter te halen en dan weg te gaan. Ze zag de man nog net met haar karretje de straat uitrijden en waarschuwde een kennis die er achteraan ging. Samen met de gealarmeerde agenten wisten ze de verdachte met fiets en al in de omgeving te onderscheppen. Hij gaf de diefstal toe en de fiets is teruggegeven aan de eigenaresse. De verdachte is later met een proces-verbaal op zak heengezonden.


HEILOO – Op donderdagmiddag 30 september 2010 rond 14:30 uur werd een 22-jarige man uit Heiloo aangehouden nadat hij kort ervoor op de Stationsweg bij het NS-station een damesfiets had meegenomen. In burger surveillerende agenten hadden hem betrapt. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de ontvreemde fiets.


ALKMAAR – Op donderdagmiddag 23 september rond 17:00 uur was een in burger surveillerende agent er op de Achterstraat getuige van dat een 24-jarige man uit Alkmaar een fiets pikte, die niet afgesloten op straat geparkeerd stond. De verdachte zette zijn eigen damesfiets op slot en liet die achter. De agent zette de achtervolging in en zag kans de fietsendief op de Platte Stenenbrug te achterhalen en aan te houden.

De achtergebleven fiets is vermoedelijk ook van diefstal afkomstig. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – 12 augustus 2010 – De politie in Alkmaar zit in zijn maag met een 32-jarige Alkmaarder die inmiddels al 11 maal is aangehouden op verdenking van fietsendiefstal en/of heling. Een man, die ook 11 keer weer heengezonden moest worden, omdat niet aangetoond kon worden dat hij op een gestolen fiets reed. In alle gevallen ontbraken namelijk de aangiftes.

De man heeft zich gespecialiseerd in het stelen van oudere fietsen. Hij steelt ze meestal bij de fietsenstalling van het NS-station Alkmaar Centraal. Omdat het om oudere fietsen gaat wordt er geen aangifte gedaan door de eigenaren. Jammer, want daarom kan er niet tegen de man worden opgetreden.

De politie verzoek daarom ook slachtoffers van diefstal van oudere fietsen aangifte te doen. Een afspraak voor een aangifte kan worden gedaan via 0900-8844 of via het internet, zie hier.


ALKMAAR – Op donderdagavond 5 augustus rond 20:30 uur werd op de Lorreinelaan een 27-jarige man uit Alkmaar aangehouden, omdat hij op een vermoedelijk gestolen fiets reed. De man had ook nog voor ruim 400 euro aan boetes bij justitie open staan en is opgesloten in een politiecel. De politie onderzoekt waar de fiets gestolen is.


ALKMAAR – Op woensdagmiddag 4 augustus 2010 omstreeks 16:30 uur hield de politie een 32-jarige man uit Alkmaar aan wegens heling van een fiets. De politie zag de man zitten op een bank aan de Stationsweg. Hij had een fiets bij zich waarvan het slot doorgeslepen bleek te zijn. De man werd aangehouden en is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde dat de fiets niet van hem was. De politie onderzoekt bij de eigenaar van de fiets, een verhuurbedrijf op Texel, of deze daar is gestolen.


ALKMAAR – Een 25-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag 26 juli 2010 rond 16:00 uur aangehouden op de Bloemaertlaan. De man fietste op een damesfiets waarvan het slot openstond, terwijl hier geen sleutel in stak. Bij natrekken van het framenummer bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De man werd aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Op vrijdagavond 23 juli 2010 rond 19:10 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat 3 Afrikaanse mannen bezig waren om fietsen te stelen bij het Centraal station. Vier agenten gingen onmiddellijk op onderzoek uit en zagen kans om twee mannen van 25 en 22 jaar uit Alkmaar aan te houden. Ze waren inmiddels in het bezit van drie damesfietsen waarvan het slot was verbroken. Dit tweetal staat bij de politie bekend als notoire fietsendieven. Ze zijn dan ook in verzekering gesteld en naar de derde man wordt een onderzoek ingesteld.


ALKMAAR – Een 28-jarige Alkmaarder werd donderdagmiddag 22 juli rond 13.30 uur aangehouden op de Frieseweg. Een agent zag de man fietsen op een damesfiets met het beugelslot in gesloten stand. Hij werd staande gehouden en moest zich legitimeren. De agent trok het framenummer van de fiets na. Deze bleek begin juni gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.


HEERHUGOWAARD – Een 46-jarige man uit Heerhugowaard werd woensdagmiddag 14 juli rond 17:45 uur aangehouden op de Pelmolen. Een 30-jarige man uit Heerhugowaard was achter de man aangereden. De vrouw van deze man was op haar bakfiets naar winkelcentrum Middenwaard gegaan en had de fiets onafgesloten achtergelaten. De vrouw was thuisgekomen en kreeg een telefoontje van een medewerker van een winkel dat haar fiets weer voor de winkel zou staan. Haar man stapte in de auto en toen hij nagenoeg bij het winkelcentrum was zag hij een man op de bakfiets van zijn vrouw rijden. Hij reed achter de man aan. Op de Pelmolen zag hij de bakfiets staan en parkeerde zijn auto iets verder. Een andere man laadde even later de bakfiets in een bestelbus. De 30-jarige man had intussen de politie gebeld. Deze hield de 46-jarige man aan voor diefstal cq. heling. Het kenteken van de bestelbus werd nagetrokken. Agenten gingen naar de te naam gestelde van de bus, maar troffen de bakfiets niet aan.


ALKMAAR – Een 18-jarige en een 15-jarige jongen, beide afkomstig uit Heerhugowaard, zijn maandagavond 12 juli 2010 rond 19.30 uur op de Dirk Camphuysenstraat. De politie kreeg melding dat de jongens een fiets aan het stelen waren op het Stationsplein en kreeg een signalement door. De jongens werden staande gehouden op de Dirk Camphuysenstraat. Zij bleken in het bezit te zijn van een valse sleutel. De twee werden aangehouden voor diefstal.


ALKMAAR – Een 25-jarige man uit Alkmaar is woensdagavond 7 juli 2010 rond 22:45 uur aangehouden op de Bergerhout-rotonde. Een agent zag eerder op de avond een man rijden op een nieuw ogende damesfiets met alleen een kettingslot. De agent hield de man staande. Het rijwiel bleek van de man achterop de fiets te zijn. De agent noteerde het framenummer, maar kreeg een andere melding waar hij met spoed heen moest. Op het politiebureau controleerde hij later het framenummer. De fiets bleek drie dagen eerder gestolen te zijn. Rond 22:45 uur zag de agent de man opnieuw rijden op de fiets. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Een 32-jarige man uit Alkmaar werd donderdagavond 1 juli rond 19:40 uur aangehouden op de Stationsweg. Een agent zag de man bij de fietsen op het NS-station rondneuzen. Hij zag de man een fiets oppakken en hiermee wegliep. De agent fietste achter hem aan maar zag dat hij de fiets weer neerzette tussen de andere fietsen. Hij ging weg maar kwam even later weer terug met twee straatklinkers. Hiermee probeerde hij het slot open te breken. Hij werd echter aangesproken door een voorbijganger. Nadat de man gewoon doorging met het openbreken van het slot hield de agent hem aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Op donderdagmiddag 10 juni 2010, rond 16:50 uur zagen agenten op de Laat een 18-jarige jongen uit Alkmaar fietsen. Hij reed op een nette damesfiets zonder slot. Hij werd als verdachte van diefstal aangehouden. Na een onderzoek bleek dat de fiets in april 2008 gestolen was. Hij was in augustus 2007 bij een fietsenzaak in Alkmaar nieuw gekocht voor 900 euro. De verdachte verklaarde dat hij de fiets eind 2009 van een onbekende in Heiloo had gekocht voor 300 euro. Hij kon de politie niet de weg wijzen naar deze man, hetgeen een verplichting is. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens heling van de fiets. Het karretje gaat terug naar de eigenaresse.


BROEK OP LANGEDIJK – Op woensdagmiddag 9 juni heeft de politie 2 mannen (17 en 20 jaar) uit Zuid-Scharwoude aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een inwoonster van Waarland had haar elektrische fiets op dinsdagmiddag neergezet bij het winkelcentrum Broekerveiling aan het Marktplein in Broek op Langedijk. Na tien minuten bleek de fiets weg te zijn. De diefstal stond echter op bewakingsbeelden. Op basis van het signalement kon de politie de volgende dag de twee verdachten aanhouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Op vrijdagmorgen 21 mei, omstreeks 01:50 uur hield de politie een 42-jarige Alkmaarder aan op verdenking van diefstal van koper. De man reed op de fiets over de Schinkelwaard in Alkmaar. De politie zag dat uit de fietstassen van de man stukken koper staken. De man verklaarde de stukken koperen leiding te hebben ‘gevonden’. Bij controle bleek de fiets waarop de man reed in 2007 te zijn gestolen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het koper en de fiets werden in beslag genomen.


ALKMAAR – Donderdagavond 22 april 2010 is een 37-jarige Alkmaarder aangehouden in het Victoriepark. De politie kreeg rond 20:00 uur een melding dat er bij de Waagtoren een fiets was gestolen. Een agent maakte een zoekslag en trof de Alkmaarder op een fiets op een fietspad langs het kanaal, met nog een fiets in zijn hand. Deze fiets gooide de man in de bosjes toen hij de agent zag. De weggegooide fiets voldeed aan het signalement van de fiets die bij de Waagtoren was weggenomen. De Alkmaarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Op zondagochtend 18 april 2010 rond 03:00 uur is een 47-jarige Alkmaarder aangehouden op het Waagplein. Een agent zag de man aan komen lopen met een fiets die nog niet van het slot af was. Hij werd achtervolgd door een man die aangaf dat zijn fiets werd gestolen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau.


ALKMAAR – Op zaterdagavond 17 april 2010 rond 18:45 uur is een38-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Tesselschadestraat. Een bewoner van de Spoorstraat had haar fiets in de voortuin gezet en zag dat deze even later weggenomen werd door een man. Zij gaf het signalement door aan de politie. Een politiemotorrijder trof de man die voldeed aan het signalement aan op de Tesselschadestraat op de gestolen damesfiets. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Donderdagmiddag 15 april 2010 om 16:40 uur zijn op de Regulierslaan in Alkmaar twee 26-jarige Servische mannen aangehouden op verdenking van heling. Een surveillerende agent zag dat 1 van hen op een fiets reed, waarvan het hoefijzerslot ontbrak. Hij liet hen stoppen en ze moesten zich identificeren. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. De damesfietsen waarop ze reden, zijn gestolen en worden door de politie teruggegeven aan de eigenaren.


ALKMAAR – Op maandagmiddag 12 april 2010 rond 16:30 uur zag een agent een bekende 44-jarige veelpleger uit Alkmaar rijden op een vrij nieuwe fiets op de Molenbuurt. De man werd staande gehouden en gevraagd hoe hij aan de fiets kwam. Hij gaf vrijwel meteen toe deze te hebben gepikt bij het NS-station. De fiets zou niet op slot hebben gestaan. De man werd als verdachte van fietsendiefstal opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek.


ALKMAAR – Op zaterdagmiddag 10 april 2010 is omstreeks 16:00 uur een 47-jarige man uit Alkmaar op de N242 aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. Een 57-jarige man parkeerde zijn fiets bij een winkelcentrum aan de Wendelaarstraat. Een bewoner, ook een kennis van de man, zag dat de fiets in een auto werd geladen. Deze getuige noteerde het kenteken van de auto en belde direct de politie. Het voertuig werd kort daarna gesignaleerd op de N242. In de auto bleek zich ook de gestolen fiets te bevinden. Die is teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – Een 52-jarige Alkmaarder werd woensdagmiddag 7 april rond 13:30 uur aangehouden op de Melis Stokelaan voor heling. De man bood op een internetsite verschillende fietsen aan onder verschillende accounts voor irrexeble prijzen. Er werd een onderzoek ingesteld naar de verdachte. Bij een huiszoeking werden in twee bergingen in totaal 21 fietsen aangetroffen. De politie nam enkele fietsen mee om deze na te trekken. Ze bleken als gestolen te staan gesignaleerd. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzocht wordt of ook de overige fietsen van diefstal afkomstig zijn.


ALKMAAR – Op dinsdagmiddag 6 april 2010, werd rond 15:30 uur de politie getipt door een oplettende getuige dat er twee jongens zich verdacht gedroegen op de Schoutenstraat. Ze pikten een opoefiets en xe9xe9n van beide jongens reed er op weg. Aan de hand van het signalement kon het tweetal worden aangehouden. Het ging om twee jongens van 14 jaar oud uit Alkmaar. Ze gaven de diefstal van de fiets, die per ongeluk niet op slot stond, toe. De eigenaresse van de zwarte opoefiets meldde zich even later aan het politiebureau. Ze kreeg haar karretje terug. De jongens krijgen een proces-verbaal en zijn overgedragen aan hun ouders.


ALKMAAR – Vrijdagavond 2 april om 21:15 uur is op de Burgpoelwaard in Alkmaar een 14-jarige Alkmaarse aangehouden wegens heling van een fiets. Een agent zag haar fietsen op een damesfiets waarvan het ringslot verwijderd was. Na onderzoek bleek de fiets gestolen te zijn.


HEERHUGOWAARD – Bij een controle in fietsenstallingen bij middelbare scholen in Heerhugowaard trof de politie dinsdag 30 maart vier gestolen fietsen aan. Van de fietsen is een aagifte van diefstal gedaan. De politie onderzoek in welke mate de huidige gebruikers van de fietsen verdachte zijn van heling van een gestolen fiets of van diefstal zelf. Bij de controle werden ook acht fietsen aangetroffen die alle sporen van diefstal dragen, zo zijn de fietsen bijvoorbeeld niet meer voorzien van het oorspronkelijke slot. De acht fietsen staan echter niet als gestolen te boek. Vermoedelijk is hiervan geen aangifte gedaan.

Fietsendiefstal is een van de speerpunten van de politie. De politie voert daarom bijna dagelijks controle uit op fietsen.


ALKMAAR – Een 31-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag 29 maart rond 17:30 uur aangehouden op de Stationstraat. Mensen van de spoorwegpolitie zagen dat de man een slot van een fiets openbrak. De fiets stond in de fietsenstalling van het station. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.


ALKMAAR – Donderdagochtend 25 maart werden bij een controle op een school aan de Robonsbosweg drie aanhoudingen verricht. Een 14-jarige jongen uit Alkmaar stemde toe in controle van zijn rijwiel. De fiets bleek begin januari gestolen te zijn op de Laat in Alkmaar. De jongen werd aangehouden. Ook een 13-jarige en een 15-jarige jongen uit Alkmaar werden aangehouden voor heling. Beiden reden op fietsen met een ringslot waar geen sleutel in zat.


ALKMAAR – Een 32-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagmiddag 23 maart rond 12:35 uur aangehouden op Sint Sebastiaanstraat. Hij reed op een damesfiets waarvan het ringslot ontbrak. De fiets bleek gestolen te zijn. De Alkmaarder werd aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Een 17-jarige jongen uit Alkmaar werd insdagmiddag 23 maart rond 14:50 uur op de Noorderkade aangehouden voor heling. De jongen fietste op een damesfiets waarvan het ringslot was doorgeslepen. Ook deze fiets bleek bij navraag van het framenummer gestolen te zijn. De jongen werd aangehouden voor heling.


CASTRICUM/HEILOO – Een 54-jarige man uit Enkhuizen is maandagmiddag 22 maart 2010 rond 12:00 uur aangehouden op de van Speykkade in Castricum. Een agent in vrije tijd zag dat de man een fiets had gestolen uit de fietsenstalling van het NS-station Castricum en achterin zijn auto laadde. De agent volgde de man en belde ondertussen de politie. De politie hield de man staande op de van Speykkade. Hij had geen duidelijk verhaal over hoe hij aan de fiets kwam die achterin zijn auto stond. In het voertuig werden nog twee fietsen aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij werd in verzekering gesteld en bekende later de fiets in Castricum te hebben gestolen. De andere twee fietsen had eerder op de dag gestolen in Heiloo. De eigenaren van de gestolen fietsen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo (0900-8844).

De dag erop heeft de politie in een loods aan de Nes in Onderdijk (bij Medemblik) meer dan 100 fietsen aangetroffen. De politie kwam de loods op het spoor doordat zij in Castricum maandagmiddag een 54-jarige man uit Enkhuizen had aangehouden voor fietsendiefstal. De man gaf tijdens zijn verhoor aan de loods te huren en hier fietsen te hebben gestald. De politie heeft de fietsen in beslag genomen en onderzoekt of deze allemaal van diefstal afkomstig zijn.


ALKMAAR – Een 31-jarige Alkmaarder werd woensdagmiddag 17 maart rond 15:30 uur aangehouden op de Stationsweg. Een getuige had juist gezien dat een man een fiets had gestolen uit de fietsenstalling bij het station. Agenten gingen meteen op de melding af en troffen de man, die voldeed aan het signalement, aan op de gestolen fiets. De Alkmaarder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


ALKMAAR – Woensdag 17 maart. Tijdens een grote controle op gestolen fietsen heeft de politie vanmorgen 7 fietsen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De controle vond plaats in de omgeving van de Zeswielen en de Hertog Aalbrechtweg. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt wegens diefstal of heling.


ALKMAAR – Vrijdag 12 maart 2010. Bij een gerichte controle op het voorkomen en aanpakken van fietsendiefstallen is om 20:00 uur een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Surveillerende agenten zagen dat de jongen er met een fiets die bij het winkelcentrum in De Mare gestald stond vandoor ging. Zij konden hem kort daarna aanhouden. Ook werd een man aangehouden die rondreed op een fiets met doorgeslepen slot. Het framenummer was onleesbaar gemaakt. Zijn gegevens waren op het moment van het publiceren van dit bericht nog niet bekend. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – Donderdag 11 maart 2010. De bestrijding van fietsendiefstal is een belangrijk speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. Fietsendiefstal is grote ergernis en een veelvoorkomende vorm van criminaliteit. Op diverse plaatsen in de regio zijn agenten actief om helers van gestolen fietsen op te sporen, immers, zonder heler geen steler.

In de middaguren werden in Alkmaar 3 helers betrapt op een gestolen fiets. Het ging om een 20-jarige man uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Alkmaar en een 13-jarige jongen uit Alkmaar. Ze werden, onafhankelijk van elkaar, allen aangehouden op de Laan van Brussel. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.


ALKMAAR – Op woensdagmiddag 10 maart omstreeks 17:45 uur werd op de Dijk in Alkmaar een 29-jarige Alkmaarder aangehouden wegens diefstal of heling van een fiets. De politie kreeg een melding binnen dat een verdacht persoon een gloednieuwe fiets probeerde te verkopen op de Dijk. Ter plaatse werd de verdachte door de politiemensen herkend als veelpleger. Hij had een nieuwe fiets bij zich die bij controle afgelopen weekend gestolen bleek te zijn in Alkmaar. De man werd aangehouden en in verzekering gesteld.


BROEK OP LANGEDIJK – Op donderdag 4 maart 2010 is een 14-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude verhoord, omdat hij op heterdaad was betrapt bij het stelen van een bromfiets, woensdagmiddag 3 maart op het Marktplein. Hij had de bromfiets verstopt in bosjes. Bij zijn verhoor bekende hij dit jaar eerder al twee fietsen te hebben gepikt bij het winkelcentrum Broekerveiling. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn ouders zijn in kennis gesteld.


ALKMAAR Donderdagochtend 4 maart 2010 rond 11:30 uur zagen agenten op de Vondelstraat een 16-jarige jongen uit Limmen fietsen. Hij reed op een damesfiets zonder slot. Hij werd staande gehouden en na onderzoek bleek de fiets van diefstal afkomstig te zijn. De jongen verklaarde dat hij de fiets had ‘gevonden’. Tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt. De fiets bleek in 2008 te zijn gestolen en de verzekering heeft de benadeelde al een uitkering gedaan. De fiets gaat dan ook terug naar de verzekeringsmaatschappij.


BERGEN-BINNEN – Een 19-jarige en een 18-jarige jongen uit Alkmaar werden woensdagmiddag 24 februari rond 15:50 uur aangehouden op de Wetering. Een agent die onderweg was naar huis zag 3 jongens fietsen met 4 fietsen. De jongens werden door een andere agent, die ter plaatse kwam, verzocht te stoppen ter hoogte van De Ilp. Hierop gingen de 3 allemaal een andere richting in. De 4de fiets werd hierbij achtergelaten.

De 19-jarige jongen werd staande gehouden. Hij verklaarde op een fiets van een vriend te fietsen. Hij overhandigde de agent een boksbeugel die hij op zak had. Op dat moment kwam 1 van de andere jongens uit een steeg lopen. Hij wilde in eerste instantie doorlopen maar werd ook staande gehouden. De agent vroeg hem waar zijn fiets was gebleven. Hij vertelde lopend te zijn. Na onderzoek bleek toch dat de 18-jarige Alkmaarder de fiets in de steeg had achtergelaten. Deze fiets bleek dezelfde dag gestolen te zijn in Alkmaar.

Opmerkelijk aan de fiets van de 19-jarige Alkmaarder en de gedumpte fiets was dat in het slot van beide tweewielers geen sleutel stak. De twee werden aangehouden voor heling en voor bezit van wapens. Bij de veiligheidsfouillering van de 18-jarige jongen werd een mes aangetroffen. Beiden werden later in verzekering gesteld. Naar de derde verdachte wordt verder onderzoek ingesteld.


ALKMAAR – Een 25-jarige man uit Alkmaar werd woensdagmiddag 24 februari, rond 15:50 uur aangehouden op het Clarissenbolwerk. Agenten zagen dat de man fietste op een damesfiets zonder ringslot. De man werd staande gehouden. Hij verklaarde het rijwiel een tijdje geleden gevonden te hebben. Bij het natrekken van het framenummer bleek dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De Alkmaarder werd aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Op donderdagavond 28 januari omstreek 20:30 uur werd op de Drechterwaard in Alkmaar een 25-jarige Alkmaarder aangehouden wegens diefstal van een fiets. De man kwam vanaf het station Alkmaar-Noord met een damesfiets die nog op slot zat. Bij controle bleek hij een set schroevendraaiers en een nijptang bij zich te hebben. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De fiets was vermoedelijk juist gestolen. Er is nog geen aangifte van gedaan. De politie verzoek degene van wie een grijsblauwe Gazelle damesfiets (type Excellent Chamonix) contact op te nemen met de politie in Alkmaar. (tel. 0900-8844 lokaal tarief).


ALKMAAR – Op zondag 24 januari 2010, rond 16:20 uur zagen twee surveillerende agenten op de Stationsweg dat drie jongens van 15, 15 en 16 jaar oud uit Bergen zich verdacht gedroegen bij de fietsenstalling bij het station.

Ze observeerden het drietal en toen zagen ze dat xe9xe9n van hen een fiets optilde en op de grond gooide. Even later werd een fiets op de kop gezet en probeerde het drietal het slot stuk te trappen. Hierop grepen de agenten in en werden de drie jongens aangehouden. Ondertussen meldde ook de eigenaar van een vernielde fiets zich. De drie jongens gaven toe dat ze hadden geprobeerd drie fietsen te stelen. Ze waren vanaf een sportterrein in Alkmaar naar het station gelopen om een broodje te kopen en hadden geen zin om te voet terug te gaan. Tegen het drietal is een proces-verbaal opgemaakt en ze zijn in de loop van de avond overgedragen aan hun respectievelijke ouders.


ALKMAAR – Woensdagochtend 20 januari werd er bij het hek van een scholengemeenschap gecontroleerd op gestolen fietsen. Op de Stalpaertstraat werden in totaal 5 gestolen fietsen getraceerd. Vier personen werden aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Een 17-jarige jongen uit Alkmaar werd donderdagmiddag 14 januari rond 13:15 uur aangehouden op de Stationsweg. De Alkmaarder liep met een fiets aan de hand die veel schade had. Zichtbaar was dat het beugelslot van de fiets was verwijderd. Een agent hield de 17-jarige jongen staande en vroeg het serienummer van het rijwiel na. Deze bleek als gestolen te staan gesignaleerd. De Alkmaarder werd aangehouden voor heling.


ALKMAAR – Op woensdagmiddag 13 januari omstreeks 16:20 uur zag de politie een 31-jarige Alkmaarder met een afgesloten fiets lopen op de Bloemaertlaan in zijn woonplaats. Onderzoek wees uit dat de fiets gestolen was in september 2005. De verdachte verklaarde de fiets twee jaar geleden van een vriend van een vriend te hebben gekocht. Hij kende geen namen. De fiets werd in beslag genomen. De man werd aangehouden wegens heling. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


Stelers en Helers in 2009 staan hier.
Advertenties

Geplaatst op 2010-11-30, in Regio. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.