Stalling Alkmaar-Noord Geopend

ALKMAAR – 30-01-2011 – Drie maanden terug hadden we al gemeld dat de nieuwe bewaakte fietsenstalling bij NS-station Alkmaar Noord kon worden gebruikt. Afgelopen vrijdag was eindelijk de officixeble opening.

Wethouder Nagengast, de regiohoofden van de NS (Ravoo) en ProRail (De Vries) en medewerkers van Rataplan-Fiets en de Alkmaarse Fietsersbond (v/d Linden) verrichtten gezamleijk de opening.

Dat is goed te zien op de foto bij Webregio:

Tot nu toe de enige (web-)krant die er echt aandacht aan heeft besteed. In de (papieren versie van de) Alkmaarse krant waren ook 10 korte regeltjes verstopt. Vreemd is dat niet aangezien de stalling al een flinke tijd in gebruik is.

Rataplan-Fiets doet de bewaking. Zij zijn ook beschikbaar voor kleine reparaties en verhuren er OV-fietsen. De openingstijden zijn van een kwartier voor de eerste tot een kwartier na de laatste trein. Aan weerszijde van station Noord zijn nu ook voldoende goede onbewaakte rekken met aanbindmogelijkheid te vinden. Zaken waar we als Fietsersbond met de gemeente Alkmaar jaren voor gestreden hebben.

Aanvulling: Een dag later besteedde RTV-Alkmaar er aandacht aan. Ze hadden een gesprek met onze secretaris Herman Jan Frieling. Hier te beluisteren op datum 31/01/2011 tussen de 33ste en 42ste minuut.

Geplaatst op 2011-01-31, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: