N504 Versmallingen

SCHOORLDAM-OOST – Oplettende N504-gebruikers zullen deze constructies herkennen:

Begin deze maand heeft de provincie een 5-tal van deze wegversmallingen op de N504 (Westfriesedijk) tussen Schoorldam en Koedijk aangebracht, plus extra straatverlichting. Zij hadden dit in december al in een mail aan de Fietsersbond en de bezorgde bewoners toegezegd, maar voor ons geldt (na zoveel jaren toezeggingen): ‘eerst zien dan geloven’. De mail van de provincie was een antwoord op onze dringende oproep begin-december.

In dezelfde mail was ook te lezen dat dit tijdelijk is, en dat de provincie het met ons eens is dat de weg niet was ingericht als 60km-weg en dat het maximum van 60km/h echt noodzakelijk is om de (school-)fietsers enige veiligheid te bieden. Volgens de provincie wordt er ook zeer binnenkort gestart met de aanleg van het beloofde fietspad. Dat houden we in de gaten.

Op een ander front is de politie bezig. Wij hadden hen dezelfde mail gestuurd, waar geen antwoord op gekomen is. Sterker nog geen van de provinciale fracties heeft ook maar de moeite genomen om ons terug te mailen. Bij de politie vinden we dat niet zo erg, hun daden vinden we belangrijker en die zijn er. Zij controleren inmiddels weer regelmatig om zo de maximumsnelheid te handhaven:

Rijbewijs kwijt
Warmenhuizen, dinsdag 8 februari

Op dinsdagmiddag hield de politie een snelheidscontrole op de Westfriesedijk (de N504 dus) te Warmenhuizen. Hierbij werd een motorrijder, een 29-jarige man uit Alkmaar, geklokt met een snelheid van 121 km per uur. Ter plaatse mag niet harder worden gereden dan 60 km per uur. De man kreeg een proces-verbaal. Omdat hij meer dan 50 km per uur te hard reed, moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Nadat de politie in januari al 6 controles hield waarbij 42 bekeuringen werden uitgeschreven (hoogste snelheid 103 km per uur), wordt inmiddels meerdere malen per week een snelheidscontrole gehouden op de Westfriesedijk op het wegvak tussen Schoorldam en Koedijk. Het betreft hier een weg waar veel fietsers gebruik van maken en waar in het recente verleden een aantal ernstige ongevallen heeft plaatsgevonden (waaronder een dodelijke aanrijding). Om die reden is de maximum snelheid vastgesteld op 60 km per uur. De verscherpte controles zijn het gevolg van meldingen van fietsers dat er weer hard wordt gereden. De politie blijft bekeuren tot de snelheid weer tot een acceptabel niveau is teruggebracht.

De voorgescheidenis is in ons Fietsdossier Schoorldam-Koedijk (N504) te lezen.

Advertenties

Geplaatst op 2011-02-14, in Harenkarspel. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.