Nieuw: BUJOmobiel

In het NHD lazen we een apart artikel, dat we niet op het internet konden vinden. Het verhaalt over de eerste mobiele fietsenmaker, die een groot deel van onze fietsregio Alkmaar en omstreken bedekt. We gaan afwachten hoe dit verloopt, hebben zijn gegevens toegevoegd aan onze servicepagina en wensen deze nieuwe fietsenmaker veel succes.

Uit het NHD van 13-02-2010
Door Sven Bersee

Bus is ’t paleisje van de fietsreparateur

HEERHUGOWAARD – Pieter Buruma (45) leek te zijn afgeschreven. Door knieklachten kwam de Fries thuis te zitten. Toen kreeg hij het idee om fietsenmaker te worden. Een fietsenmaker die je fiets komt halen.

Pieter kreeg in zijn tienerjaren een brommerongeluk en hield daar last van. Twee jaar geleden werd zijn werk als rupskraanmachinist te zwaar. Zijn kniexebn konden de klim naar de top van de kraan niet meer aan. Stilziteen deed Pieter niet, hij wilde weer zo snel mogelijk aan het werk. Hij ging met het UWV op zoek naar nieuw werk. “Toen bedacht ik dat ik fietsenmaker wilde worden”, vertelt hij. “In mijn vrije tijd repareerde ik al fietsen en dat vond ik prachtig werk.”

En zo begon hij in juni-2010 met het opzetten van zijn eigen fietsreparatieservice, geholpen door zijn vrouw Marijke (45). Zij doet het papierwerk van BUJOmobiel. Hun oudste zoon maakt de website. Volgens Marijke is de samenwerking noodzakelijk. “Samen bezig zijn is het mooiste.” Dat beaamt Pieter: “Je kunt het niet alleen.”

Bij het bepalen van het werkgebied kwam omgeving Heerhugowaard uit de bus als goede optie. Een relatief dichtbevolkte omgeving waar nog geen mobiele fietsenreparateur actief was. En dus verhuisden Pieter en Marijke van Nibbixwoud naar Heerhuigowaard. Daar huren ze een huis al thuisbasis voor BUJOmobiel. Als iemand belt over een kapotte fiets, dan stapt Pieter in zijn busje en rijdt er naartoe.

Hij ziet het voordeel van de mobiele service. “Het grootste stuikelblok als klant bij een fietsenwinkel is dat je er zelf naartie moet. Ik kom juist naar de klant toe. De Denkwijze is andersom.” Soms moet Pieter de fiets meenemen, omdat hij het niet snel ter plekke kan repareren. De klant krijgt dan een leenfiets en Pieter komt later de fiets brengen. Service is het handelsmerk van BUJOmobiel, dat in een straal van 10 km om Heerhugowaard werkt. Ook met openingstijden onderscheidt het bedrijfje zich. “Ik ben tot half 11 ’s avonds beschikbaar.”

Tot september krijgen Pieter en Marijke nog een uitkering. “Maar tegen die tijdhopen we die niet meer nodig te hebben”, zegt Pieter. “We hebben wel al een aantal klanten, maar het moet nog gaan rollen. Mensen moeten het gemak van de service gaan ontdekkken.”

Ruim een half jaar leefden Pieter en Marijke toe naar de start van het bedrijfje. Volgens Marijke wilde Pieter soms te snele en moest ze hem tegenhouden. Maar nu is het eindelijk begonnen en Pieter geniet er van. Marijke: “Hij is gek op die bus. Elke dag is ie bezig om die bus te verbeteren.”

Pieter komt superlatieven tekort om uit te drukken hoe blij hij is met BUJOmobiel. “Deze bus is mijn paleisje. Ik voel me happy.”
“Mijn droom is om er een goede boterham aan te verdienen en om een graag geziene reparateur te worden. Ik hoef er echt niet rijk van te worden.”

Advertenties

Geplaatst op 2011-02-21, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Erwin Verstappen

    Inmiddels gebruik gemaakt van de diensten van BUJOmobiel. Vervanging binnen- en buitenband voor een Sparta E-bike.
    Ben zeer tevreden over de kwaliteit en de redelijke prijs van de reparatie. De achterband heeft nog nooit zo mooi egaal, stil gelopen. Klasse BUJOmobiel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s