Fietsersbondafdeling Bergen-NH

BERGEN-NH – Sinds 15 juli 2011 heeft de gemeente Bergen haar eigen afdeling van de Fietsersbond. Enthousiaste leden van de Fietsersbond hebben -in overleg met de landelijke Fietsersbond en de regionale afdeling Alkmaar en omstreken- besloten een eigen afdeling voor de gemeente Bergen op te richten. Nadrukkelijk richt de nieuwe afdeling zich op de kernen Bergen, Egmonden en Schoorl. De Fietsersbond is een vereniging met ruim 35.000 leden, 150 lokale afdelingen, 1500 actieve leden en vrijwilligers, een ledenraad, bestuur en een Landelijk Bureau in Utrecht.
De gemeente Bergen is blij met een duidelijk aanspreekpunt ten aanzien van de fietsers.

Reeds langere tijd is er contact met gemeente ambtenaren over verbeteringen ten aanzien van fietsroutes, bewegwijzering, parkeervoorzieningen en sociale- en verkeersveiligheid voor fietsers. Er zijn ook al successen te melden. Zo is indringend samengewerkt aan de herinrichting van de Hoflaan en aan het plein rond de Ruïnekerk. De nieuwe Fietsersbondafdeling zet zich in voor betere voorzieningen voor fietsers, zodat de keuze om de fiets vaker te gebruiken wordt vergemakkelijkt en Bergen hierdoor duurzamer en leefbaarder wordt.

Het nieuwe bestuur roept enthousiaste inwoners van Bergen, Schoorl en de Egmonden op om zich via www.fietsersbond.nl als lid (van deze nieuwe afdeling) van de Fietsersbond op te geven.
Daarnaast kan iedereen die een idee heeft om fietsen in de gemeente Bergen aantrekkelijker te maken dat per mail melden. bergen-nh@fietsersbond.nl Het bestuur gaat zich dan hard maken om een en ander te realiseren.

Tenslotte zoekt het bestuur ook inwoners van Bergen die bij acties kunnen helpen. Ze moeten vooral praktisch zijn, minstens één fiets hebben en de fiets een warm hart toedragen. Deze actievelingen kunnen zich via bovenstaand e-mail adres kenbaar maken.

(Meer informatie over deze nieuwe afdeling staat hier.)

Advertenties

Geplaatst op 2011-07-15, in Bergen. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s