Langedijk pakt aan

Even vooraf. Dat aanpakken betreft dus nog niet het afgesloten fietspad langs de Westelijke Randweg tussen de Smith-fabriek en de Twuyverweg. We maken ons daar nog steeds zorgen en druk over de zin en vooral onzin, die we bestempelen als koudwatervrees. In de afgelopen week heeft op de zwakke plek een kraantje van 5 ton rondgereden en het wilde maar niet instorten of afkalven. Daarmee is voor ons en velen nog meer bewezen dat het pad voor fietsers gewoon open kan en hooguit een stukje langs de oostkant afgezet totdat er daadwerkelijk met de werkzaamheden worden gestart. Als Fietsersbond werken we daar hard aan. Later meer hierover.

Gelukkig lazen we in de Alkmaarse Courant deze week een veel positiever stuk over de gemeente Langedijk. Zij zijn op (langzaam-)verkeersgebied het komend jaar nogal wat van plan. Plannen die we als Fietsersbond al grotendeels kenden en waar we aan meegewerkt hebben om het aangepakt te krijgen. Vaak zijn dat zaken die nog niet in de openbaarheid mochten ivbm onderhandelingen over subsidies en aanbestedingen. Maar nu het in de krant staat kunnen we het hier ook melden.

We halen er wat duidelijke fietspunten uit. Allereerst komt er een vrijliggend fietspad langs de oostkant van de Twuyverweg in het verlengde van het nu afgesloten fietspad van de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk, tot bij de Twuyvermolen in Sint Pancras. Daar gaat de Twuyverweg de bocht om en hier liggen al fietsstroken met een 30km/h beperking.

Bij de Ambachtsdijk-Speketersweg-splitsing in Oudkarspel komt een veiligere fietsoversteek met middeneiland. Verderop aan de noordkant van de Ambachtsdijk bij de N242 komt voor de fietsers ook een middeneiland om de oversteek tussen de fietspaden veiliger te maken. Idem voor de oversteek over de Westelijke Randweg bij de Kerkmeerweg. Ook daar wisselt het doorgaande fietspad tussen Oudkarspel en Warmenhuizen van wegzijde en zijn we blij dat dit veiliger (in 2 delen) gaat worden via een middeneiland. In Broek op Langedijk wordt de fietsoversteek over de Westelijke Randweg bij Rodi eveneens veiliger gemaakt.

Bij de N245-Nauertogtkruising in Broek op Langedijk bij het Geestmerambacht komt een fietstunnel onder de N245.

Voor de het merendeel van deze projecten kan de gemeente rekenen op een forse bijdrage van de Provincie Noord-Holland.

Zie hier het totale krantenartikel.

Advertenties

Geplaatst op 2011-10-29, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s