De Hoflaan is fietsstraat geworden

BERGEN-BINNEN – Om maar met de deur in huis te vallen, wij vinden de Hoflaan een voorbeeld van een elegante oplossing die recht doet aan het karakter van deze laan, waarbij voor iedere gebruiker het maximale eruit is gehaald. Weer een parel aan de ketting van de fietshoofdstructuur in Bergen.De fietser krijgt de ruimte die hij verdient en die maximaal mogelijk was. Het autoverkeer kan met gepaste snelheid nog steeds in twee richtingen de Hoflaan berijden. De voetganger heeft een mooi vrij liggend pad om naar museum Kranenburg te kunnen lopen. Aan de noordzijde en aan de zuidzijde een vrij liggend pad om naar het bos of het Oude hof te kunnen wandelen. De kruising Hoflaan met de Maesdammerlaan is een stuk veiliger geworden voor de overstekende leerlingen van de van Reenenschool. De bewoners van de Hoflaan die we gesproken hebben zijn zeer positief over het eindresultaat.

Volgens ons is dit project (net als de herinrichting rond de Ruinekerk) een voorbeeld van hoe de gemeente met zorg de belangen van alle gebruikers van de weg heeft afgewogen in een traject waarin vele partijen zijn gehoord.
U  zult zich mogelijk afvragen waarom de fietsstraat tot halverwege de Hoflaan is aangelegd en niet tot aan de Eeuwigelaan. Dit is een wel overwogen keuze. De lokatie waar de fietsers de fietstraat op komen of af gaan is op de enige plek waar genoeg ruimte en overzicht is tussen de grote bomen langs de laan om de fietser veilig de fietstraat op te laten fietsen.

Graag lezen wij uw reactie op deze herinrichting. Wij staan open voor uw argumenten en willen daar van leren, om het in de toekomst nog beter te doen.

Advertenties

Geplaatst op 2011-11-28, in Bergen en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Ik zag deze fietsstraat een paar maanden terug en vind in elk geval de aansluiting in de richting van de Ruïnekerk veel beter.

    Wat me toen wel opviel was een 3-tal grotere bedrijfswagens die deze fietsstraat als parkeerstraat gebruikten. Er was toen een bouwklus gaande aan de zuidkant. Later op de terugweg zag ik ze er nog staan. Neem aan dat dit niet de bedoeling is en dat er net als op een gewoon fietspad of op fietsstroken een parkeerverbod geldt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.