Stelers en Helers 2011

ALKMAAR – Op vrijdagochtend 11-11-2011 zag de politie een 46-jarige Alkmaarder op een fiets rijden op de Camphuyskade in Alkmaar. Bij controle van de fiets bleek deze in juni 2009 in het centrum van Alkmaar te zijn gestolen. De verdachte verklaarde dat hij de fiets een jaar geleden voor 35 euro van een junk had gekocht. Hij was zich ervan bewust geweest dat het om een gestolen fiets ging. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij deed afstand van de fiets, die daardoor weer terug kan naar de eigenaar.


HEERHUGOWAARD – Op vrijdagavond 4 november hield de politie twee 14-jarige jongens uit Heerhugowaard aan wegens diefstal of heling van een fiets en snorfietsen. Omstreeks 20:30 uur zag een politieman in de bosjes tussen De IJssel en De Dommel in Heerhugowaard twee snorfietsen staan. Bij controle bleek in ieder geval een van de voertuigen gestolen te zijn. Even later kwam een van de verdachten aangefietst. Hij pakte de gestolen bromfiets en wilde hiermee wegrijden. De jongen werd aangehouden. Korte tijd later kwam ook de tweede verdachte ter plaatse. Hij claimde dat de fiets van de eerste verdachte zijn eigendom was. Aangezien deze fiets sporen van diefstal vertoonde, werd ook deze jongen aangehouden. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De fiets en de snorfietsen zijn in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat de fiets i juli 2010 was gestolen. De snorfietsen waren gestolen in oktober 2011.


HEILOO – Een 20-jarige man uit Alkmaar werd maandagmiddag 31 oktober 2011 rond 12.00 uur aangehouden op de Kennemerstraatweg. Agenten zagen de man fietsen op de damesfiets zonder sleutel in het slot. De man werd staande gehouden en het framenummer werd nagetrokken. De fiets bleek vorige week gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Weet wat je koopt. Stop heling.
Heling is het kopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en wie gestolen spullen koopt, stuurt dieven op pad. Daar kun je zelf ook slachtoffer van worden. Koop daarom geen spullen waarvan je vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Om heling tegen te gaan is het belangrijk dat je de serienummers van je waardevolle spullen registreert en altijd aangifte doet wanneer ze worden gestolen. Zo voorkom je dat jouw gestolen bezittingen worden verkocht. Op http://www.stopheling.nl/ kun je zelf het serienummer van een aangeboden product checken om te zien of het product bij de politie als gestolen geregistreerd staat. Hier leg je ook eenvoudig de serienummers van je eigen spullen vast. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dat is dat vaak ook zo!

Zie hier ons regionale fietsendiefstaldossier met tips.

ALKMAAR – Dinsdagmiddag 29 maart 2011 rond half drie hield de politie een 54-jarige man uit Alkmaar aan op de Laan van Darmstadt. De man reed op een voor hem duidelijk te hoge damesfiets. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. De man werd aangehouden voor fietsdiefstal en de fiets werd in beslag genomen.


HEERHUGOWAARD – Op maandagmiddag 21 maart omstreeks 13:30 uur hield de politie een 18-jarige Heerhugowaarder aan wegens diefstal of heling van een fiets. Een politiebiker zag de verdachte op een fiets rijden op de Middenweg in zijn woonplaats. Op de fiets zat geen origineel slot meer, zodat de fiets nader werd onderzocht. De fiets bleek op 21 september 2008 in Heiloo te zijn gestolen. De jongen werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier meldde zich een vrouw die aangaf de moeder van de verdachte te zijn. Zij vertelde de fiets te hebben gekocht bij een kringloopwinkel. De politie stelt een onderzoek in.


ALKMAAR – Op maandagmiddag 14 maart 2011 omstreeks 14:20 uur hield de politie een 60-jarige man uit Alkmaar aan op verdenking van diefstal of heling van een fiets. De man reed op een damesfiets over de Vondelstraat in zijn woonplaats. De man werd daar gecontroleerd om het slot van de fiets duidelijk geforceerd was. De fiets bleek op 29 april 2010 gestolen te zijn. De fiets werd in beslag genomen. De verdachte verklaarde de fiets voor vijftig euro van een hem onbekende te hebben gekocht. De fiets had echter een veel hogere waarde.


ALKMAAR – Op dinsdag 15 februari werd een fiets ontvreemd in winkelcentrum de Mare in Alkmaar. Het ging hier om een 5 jaar oude Kaptein herenfiets met 7 versnellingen, rollerbrakes en een naafdynamo. Deze fiets wordt nieuw niet meer geleverd en ook tweedehands blijkt deze fiets niet of nauwelijks aangeboden te worden. De politie verzoekt getuigen, die deze fiets te koop aangeboden hebben gekregen, contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).


ALKMAAR – Op vrijdagmorgen 18 februari 20111 omstreeks 00:55 uur hield de politie op de Kanaalkade in Alkmaar een 45-jarige man uit Alkmaar aan. De man viel op doordat hij op een damesfiets reed, waarvan het zadel veel te hoog stond afgesteld. Bestuurder en fiets hoorden duidelijk niet bij elkaar. Ook was de fiets niet meer voorzien van het originele slot. Bij controle bleek het rijwiel op 23 oktober 2009 als gestolen te zijn opgegeven. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de fiets in beslag.


Stelers en Helers in 2010 staan hier.

Geplaatst op 2011-12-05, in Regio. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s