Kettingblad 2011

Het Kettingblad van December-2011 is inmiddels verspreid en staat op deze website. De Kettingbladen zijn te vinden via het menu: Regio > Kettingblad.

Net als de voorgaande keren is ook deze per regiopost verstuurd. Daarop kwam terecht de vraag of we niet beter een nieuwsbrief per e-mail konden versturen.

Met die vraag worstelen we zelf al een jaar of 7 en inmiddels vinden we het niet meer zo praktisch en zijn er betere alternatieven.

Met e-mails bereiken we bij lange na niet iedereen. In voorgaande versies van het Kettingblad hebben we om mail-adresen gevraagd en dat hebben we ook gedaan op onze eerdere websites. En ook de landelijke Fietserbond vraagt nieuwe leden om hun mailadres door te geven.

De totaalscore is dat we van 25% een mailadres hebben en dat de helft daarvan niet meer werkt door verhuizingen van onder andere ADSL- naar Kabel-provider. Er zijn daarnaast nog altijd Fietsersbondleden die geen mail-adres hebben. Vandaar zo af en toe het Kettingblad via de brievenbus. Dat doen we in een low-budget-vorm. Dus eenvoudig zwart op wit, onder de 20 gram en voor het goedkope bulktarief in de regio.

RSS-Feed
Veel meer informatie vind u hier op deze website. Het is een moderne website met RSS-feed en een zogenaamde Follow-knop. We willen daarbij de RSS-feed van harte aanbevelen. Op deze manier krijgt u telkens een berichtje als wij een nieuw artikel op onze website plaatsen. Dat laatste doen we zo ongeveer 1 keer per week.

Afhankelijk van uw browser (Internet Explorer, Firefox, Chrome of bijvoorbeeld Safari) zijn daar knoppen voor als hier rechts en menu-opties als ‘op deze feed abonneren’. Het staat allemaal goed beschreven in de Help (F1) van die browsers. Allereerst kan er een RSS-abonnement genomen worden op de gehele website en ontvangt u van alles in de regio Alkmaar een melding in uw browser.

We hebben onze website ingericht met zogenaamde categoriën, die bovenin het menu staan. Bij ons zijn dat de gemeentenamen. Als u alleen een RSS-feed van een bepaalde gemeente wilt, klik dan eerst in het menu op die gemeente en gebruik dan de RSS-Feedknop van uw browser. Er zal dan ook de Feed van die gemeente bij staan.

Deze RSS-Feeds zijn al een jaar of 5 populair en zijn beschikbaar voor de meeste websites, als die van kranten of de landelijke Fietsersbond. Zo’n 50% van de internetgebruikers gebruikt ze. Het voordeel is dat ze niet afhangen van een mail-adres. Dus als die door omstandigheden verandert hoeft u niets aan ons door te geven.

Follow-knop
Rechtsonderin bevindt zich op onze website ook een follow-knop. Die is op veel minder websites beschikbaar en werkt wel met een geldig mailadres. Als u daar uw mailadres invult krijgt u per nieuw artikel op onze website een mailbericht. Dit systeem gaat ook buiten ons om en houdt in dat wij net als bij de RSS-feeds geen adminstratie bij hoeven te houden.

Favorieten
Maar misschien is het in veel gevallen net zo simpel om onze website aan uw favorieten toe te voegen en zo ongeveer eens per week bij ons langs te gaan op zoek naar nieuwe berichten.

Het voordeel van dit alles is dat wij de artikelen op onze website kunnen aanpassen aan de actualiteit. Met een papieren krantje of een nieuwsbrief via de mail lukt dat niet. Als die eenmaal verstuurd zijn kunnen wij ze niet meer wijzigen. Zo’n nieuwsbrief of krantje vergt dan ook meer tijd en loopt daardoor achter.

Geplaatst op 2011-12-16, in Regio en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: