Aanrijding bij Kerkmeerweg

OUDKARSPEL- Een fietser raakte donderdagmiddag 19 januari 2012 gewond bij een aanrijding op de Westelijke Randweg in Oudkarspel. De man wilde vanaf de Kerkmeerweg de Westelijke Randweg oversteken. Toen er een auto naderde ontstond er miscommunicatie. De fietser dacht dat de automobilist hem voor wilde laten gaan maar twijfelde met oversteken. Op het moment dat de automobilist toch doorreed stak de man over. De automobilist week uit naar links maar raakte de fietser toch. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten onderzoeken het ongeval.

Aanvulling:
De Fietsersbond vind dit een zeer linke oversteek, die ook gebruikt moet worden door fietsers tussen Warmenhuizen en Oudkarspel langs de Westelijke Randweg. Ter hoogte van de Kerkmeerweg stopt het fietspad aan de zuidkant en gaat daar aan de noorkant verder. Op dit deel van de Westelijke Randweg mag 80 worden gereden, maar dat blijkt voor veel automonilisten de minimumsnelheid te zijn.

We hebben een jaar terug gepleit voor een tusseneiland en die gaat er dit jaar komen. Zie hier.

Advertenties

Geplaatst op 2012-01-21, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Inmiddels is de reconstructie van dit kruispunt met tusseneiland gerealiseerd. Het is gereed gekomen net voor het paasweekend. Gelukkig is de oversteek nu een stuk veiliger geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s