Aanrijding Noorderkade

ALKMAAR – Een 80-jarige fietsster uit Alkmaar brak woensdagochtend 8 februari rond 11.10 uur haar onderbeen bij een aanrijding op de Noorderkade. Een 21-jarige automobilist uit Alkmaar stond stil in een zijstraat (De Jagerstraat*) op de verkeerdrempel. Bij het optrekken zag hij de fietsster over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest geopereerd worden aan een botbreuk in haar been.

Aanvulling:
*) Het gaat vrijwel zeker om de De Jagerstraat. Deze heeft als enige een uitgang op de Noorderkade met zogenaamde uitritconstructie. De andere is de Noorderstraat, maar vanaf daar mogen geen auto’s richting Noorderkade rijden.

De gemeente is van plan om de verkeerscirculatie door Overstad te herzien, waarbij de Noorderstraat door auto’s weer in 2 richtingen gebruikt mag worden. Voor de onheilsplek is dat een verbetering. Dwz de De Jagerstraat wordt nu regelmatig door automobilisten gebruikt om de verkeerslichten bij de kruising Pettemerstraat-Noorderkade te ontlopen. Nadeel daarvan is dat deze automobilisten moeite hebben om de bij de De Jagerstraat linksaf de Noorderkade richting Tesselsebrug op te komen. Na de uitritconstructie ligt meteen de fietsstrook langs de Noorderkade en die is erg druk met fietsers richting Alkmaar-Noord.

Naast deze afsnijders komen ook wat auto’s van parkeerterreinen die op de De Jagerstraat uitkomen, maar dat is een stevige minderheid.

Advertenties

Geplaatst op 2012-02-10, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.