Fietsinformatiedag 55+

ALKMAAR – De afdeling Activiteiten van De Wering organiseert op dinsdag 5 juni, in samenwerking met de Fietsersbond, een Fietsinformatiedag. Deze dag is bedoeld voor de (seniore) fietser die nog lang op een veilige manier aan het verkeer wil deelnemen. De oorspronkelijke datum van 17 april is dus verschoven waardoor aanmelden langer mogelijk is.

Programma
De dag wordt georganiseerd op het terrein van voetbalvereniging Alcmaria Victrix, Terborchlaan 329 in Alkmaar-DeHoef van 09.00 tot 16.00 uur. Er wordt tijdens de Fietsinformatiedag aandacht besteed aan oude en nieuwe verkeersregels en er komen diverse verkeerssituaties aan bod. Verder bestaat de dag uit diverse onderdelen, waaronder een les fietsgymnastiek waarin de spieren worden losgemaakt en verschillende balansoefeningen worden gedaan.

Op een afgezet parcours wordt de reactiesnelheid, evenwicht en behendigheid in verschillende situaties geoefend. Ook is er een professionele fietsenmaker aanwezig die kijkt of de fietsen van de deelnemers goed zijn afgesteld. Tevens kan deze fietsspecialist al uw vragen over elektrische fietsen beantwoorden. Alle deelnemers krijgen een ogentest en een gehoortest aangeboden en als laatste gaat u een korte fietstocht maken langs een aantal verkeersknelpunten.
Na afloop ontvangt u een certificaat.

Dag en tijdstip: Dinsdag 5 juni van 09.00 tot 16.00 uur
Locatie: Alcmaria Victrix, Terborchlaan 329
Kosten: € 7,50 (betaling gaat via automatische incasso)

Graag van tevoren aanmelden i.v.m. een beperkt aantal plaatsen.
Voor meer informatie en/of aanmelding: afdeling Activiteiten van De Wering, op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur op nummer 088 0075040. U kunt ook gebruikmaken van de het mailadres van de Alkmaarse Fietsersbond in de kolom rechts.

Advertenties

Geplaatst op 2012-04-06, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s