Geestmerambacht Update

KOEDIJK/GEESTMERAMBACHT – In het volgende bericht valt te lezen dat de Rekervlotbrug eindelijk even te gebruiken is door de fietsers. Het ding lag er al een jaar, maar kon in die tijd niet gebruikt worden. Van ‘vlot’ valt dus niet echt te spreken, maar wel van ‘beter laat dan nooit’. Die Rekervlotbrug sluit aan op de plannen voor de Uitbreiding van het Geestmerambacht en dat wil inmiddels nog veel minder vlotten.

Het plan bleek te ambitieus voor de leeglopende staatsportemonnee. Er is voortvarend aan begonnen en daar bleef het zo’n beetje bij. Zo was er het plan om in het verlengde van de Rekervlotbrug een fietspad aan te leggen door het nieuwe deel van het recreatiegebied richting recreatieplas. Dat pad is er nog niet en zou nog wel eens 2 tot 10 jaar kunnen duren. Niet leuk, maar een echte malleur is het ook niet.

Fietstunnel N245/Nauertogt
Belangrijker is dat er zeer binnenkort een fietstunnel langs de zuidkant van de Nauertogt komt onder de N245 (Schagerweg) door. Wat ons betreft wordt er dan meer werk van gemaakt om deze nieuwe tunnel een goede en directe fietsverbinding te geven met het Molentochtpad en als het even kan met de Rekervlotbrug.

Fietstunnel N504/De Groet
Deze fietsunnel lag er al een dik jaar en de aansluitende brug over de Saskervaart lag al ruim 2 jaar te wachten op het onbrekende pad. Dat pad is onlangs aangelegd. Of de betonstorters hadden eindelijk tijd of er was weer een beetje geld om dit eindelijk uit te voeren. Gelukkig is dit pad 3,1 meter breed en niet zo smal als verderop in het oude deel van het Geestmerambacht. Mogelijk heeft onze kritiek daar op de aanleggers tot nadenken gebracht.

Voordeel is nu dat er een mooie fietsverbinding is tussen Warmenhuizen via de Diepsmeerweg, De Groet (langs Camping Colibri), door het nieuwe tunneltje onder de N504 en over de nieuwe brug naar het einde van het Vlasgat, waar die overgaat in de Kleimeer. Door die te volgen kan je via het Dijk en Waardpad richting Molentogtpad Alkmaar-Noord in. We zijn dus erg blij, maar vinden het belachelijk dat  een halve kilometer betonpad een jaar op zich heeft laten wachten.

Schoorldam
Inmiddels is het fietspad langs de N504/Westfriesedijk tussen Schoorldam en Koedijk/Geestmerambacht ook gestort. Binnen de bebouwde kom van Schoorldam zijn het fietsstroken en is een snelheidsbeperking tot 30km/h. Net buiten de bebouwde kom is het een vrijliggend fietspad. Er valt al over te fietsen, maar dat lukt ook nog over de (voor auto’s) afgesloten N504/Westfriesedijk. Het is nog even afwachten hoe de kruising met de Provincialeweg/N504 wordt uitgevoerd. Daar komen we spoedig op terug.

In hetzelfde poldergebied, maar dan binnen Langedijk/Oudkarspel zijn een aantal goede verbeteringen uitgevoerd waar we zeer binnenkort over berichten.

Geplaatst op 2012-04-26, in Harenkarspel, Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: