Verbetering Buitengebied

OUDKARSPEL – In de afgelopen maand zijn voor de fietsers een aantal goede verbeteringen in het buitengebied rond Oudkarspel uitgevoerd. De kruising Ambachtsdijk-Speketersweg is anders ingercht en de fietsers hebben er een vluchtheuvel gekregen.

Aan het eind van de Ambachtsdijk net voor de N245/Schagerweg is ook een vluchtheuvel aangebracht.

Verderop op de kruising Ambachtsdijk-Kerkmeerweg is een plateau aangebracht en daarbij is de komgrens en 30km-grens een stuk naar het noorden verschoven. Bij elkaar was dit het best haalbare. De indruk is dat er minder autosluipverkeer over de Ambachtsdijk richting Schagen gaat. Daarbij zorgt het tusseneiland bij de Speketersweg er voor dat daar minder hard wordt gereden.

Ten westen van de Kerkmeerwegkruising is de fietsoversteek met een vluchtheuvel verbeterd, voor fietsers die de Westelijke Randweg volgen tussen Oudkarspel en Warmenhuizen. Een punt dat al lang op onze knelpuntenlijst stond en waar we dus ook blij mee zijn.

Verderop is de Diepsmeerweg binnen Langedijk beter ingericht als fietsweg.

Door het bedrijventerrein Breekland was al een deel als fietspad aangewezen en nu heeft het de bijbehorende inrichting met rood asfalt gekregen. Het laatste stukje tussen de Kerkmeerweg tot over de N245 is van goede fietsstroken voorzien.

Voor veel fietsers is de Diepsmeerweg een pupulaire (strand-)route tussen Langedijk en de kust bij Schoorl. Om die reden is te hopen dat de gemeente Harenkarspel haar deel van de Diepsmeerweg fietsvriendelijker gaat maken. Moeilijk is dat niet en er zijn al plannen voor. Die plannen hebben vooral te maken met de nieuwe fietstunnel onder de N504 tussen Warmenhuizen en recreatiegebied Geestmerambacht. Een van de plannen was een vrijliggend fietspad langs dat deel van de Diepsmeer weg. Toch moet ook hun stuk Diepsmeerweg tussen deze fietstunnel en de gemeentegrens met Langedijk niet worden vergeten. We gaan daarvoor ons best doen.

Bij de gemeente Langedijk hoefden we voor die bovengenoemde verbetering helemaal niet zo ons best te doen. Prima overleg, waarbij goed ter plaatse de mogelijke opties doornemen met de verkeersambtenaar en een zeer vlotte uitvoering zonder gezeur. En dat in een periode dat overheden moeilijk doen over uitgaves. Gemeente Langedijk snapt dus heel goed dat veilig fietsen niet een kostenpost, maar een een oplossing is.

Advertenties

Geplaatst op 2012-05-06, in Langedijk. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Langedijk wordt zo langzamerhand een fietsvriendelijke gemeente. Nu nog die mallotige fietsverbinding van Broek op Langedijk met Heerhugowaard aanpakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.