Paddenpadroute Verbeterd!

BERGEN – De vervelende bulten aan het eind van het Paddenpad, net voor de kruising met de Sluislaan (op fietsknooppunt 07), zijn aangepakt. In de Sluislaan is nu een plateau aangelegd, waar het Paddenpad een stuk fietsvriendelijker op aansluit.Als Fietsersbond zijn we blij dat de gemeente Bergen gehoor heeft gegeven aan onze klachten. We snappen best dat dit een linke onoverzichtelijke kruising is, maar de oude ‘oplossing’ met de 3 witte bulten maakte het niet veiliger, maar wel irritanter voor de fietsers. Probleem was daarbij dat de fietsers om de bulten gingen rijden, dus geheel links of geheel rechts. Daar was weinig ruimte en voor je het weet zorgt juist dat voor een ongeval met oudere fietsers.

En eigenlijk zit daar de crux. Bij oudere fietsers zijn veel ‘onverklaarbare’ ongevallen te betreuren. Dat is een van de redenen dat veel onnodige paaltjes in fietsroutes worden weggehaald. En deze verbetering aan de Paddenpad-Sluislaankruising past in dit beleid.

Daarbij is het plateau in de Sluislaan snelheidsremmend voor het autoverkeer. De Sluislaan is 30km/h, maar veel automobilisten denken daar anders over. Al eerder zijn een fiks aantal plateau’s op de kruisingen van de aansluitende Loudelsweg aangelegd. Racefietsers zullen dit jammer vinden, maar als het de veiligheid voor alle fietsers verhoogd, dan zijn wij er als Fietsersbond voor.

In enkele weken tijd is de recreatieve fietsroute Alkmaar-Centrum naar Bergen aan Zee met sprongen verbeterd, omdat enkele dagen eerder een probleem tussen Speeltuin de Batavier en de Groeneweg is aangepakt. Helaas moet daar nog iets gebeuren met de (fietskooppunt-)bewegwijzering. Maar hopelijk komt dat ook zo snel mogelijk goed.

We werken ook nog altijd aan het laatste knelpunt in deze route, waar het fietspad naar Bergen aan Zee overgaat in de Baan van Ravenshorst. Daar liggen nog de witte bulten. Deze zijn iets minder irritant, maar ook daar zie je fietsers  in een boog omheen fietsen. We zijn in overleg met de gemeente en bewoners om de sitiuatie ook hier fietsvriendelijker te maken.

Geplaatst op 2012-08-10, in Bergen en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s