Fietsmaatjes Gezocht

In Heerhugowaard zoeken de gemeente, Kern8 en vooral de leerlingen van het Speciaal Voortgezet Onderwijs naar fietsers die hen kunnen assisteren bij hun dagelijkse rit naar school. Dit zogenaamde ‘Fietsmaatjesproject‘ is een alternatief voor het dagelijkse ritje in het taxibusje.

De aanleiding van dit project is de vraag of het taxibusje altijd wel het meest ideale vervoermiddel is, of is het eerder een belemmering voor deze pubers? Denk bijvoorbeeld aan het stigmatiserende effect ‘busje komt zo!’ Door fiets- en/of openbaarvervoer-begeleiding in te zetten kunnen de leerlingen ‘zelfstandig’ naar school. Want ook fietsen of reizen onder begeleiding maakt de kinderen zelfstandiger en mobieler, doordat ze zich leren bewegen in het verkeer of openbaar vervoer.
De kinderen worden meer zelfredzaam en krijgen daardoor een sterkere basis voor maatschappelijke deelname in de toekomst. Daarnaast is fietsen gezond!

Wie als vrijwilliger mee wil fietsen en voor langere tijd beschikbaar is, kan contact opnemen met Liza Ronde van Stichting Welzijnsbevordering Kern8, tel. 06-39496020 of mail liza.ronde@kern8.nl .

Voor meer informatie over het project kunt u bellen met Gemeente Heerhugowaard via telefoonnummer 14072 en vragen naar de consulentes leerlingenvervoer. Zij zijn op maandag, donderdag en vrijdag aanwezig.


Als Fietsersbond zijn wij natuurlijk voor zo’n fietsoplossing en maken we er graag reclame voor. Daarbij zijn er meer groepen die fietshulp kunnen gebruiken. Denk aan fietsvriendinnen voor vrouwen die geboren zijn in landen waar zij geen fietservaring in hun jeugd hebben opgedaan. Ook zijn er blinden en slechtzienden die niet kunnen fietsen zonder voorfietser op hun tandem. Vaak komt dan de druk op een paar directe familieleden of vrienden. Met een groter aanbod van fietsvrijwilligers wordt de druk verdeeld en kunnen deze mensen ook fietsen als hun familielid werkt of op vakantie is.


Verder nog een oproep voor Fietsersbondleden in Heerhugowaard. Door ziekte verkeerd onze vertegenwoordiger in Heerhugowaard op dit moment regelmatig in een Amsterdams ziekenhuis en zal daar nog maanden mee bezig zijn. We wensen hem daarbij veel sterkte en beterschap.

Helaas was hij de enige die regelmatig contact had met de gemeente. Dit is nu voor een deel door actieve fietsersbondleden uit de regio overgenomen, maar beter is het als fietsersbondleden in Heerhugowaard deze taak overnemen. Vanuit de regio willen we daarbij graag assisteren en ook hier geldt dat gemeente Heerhugowaard zeker een 3-tal actievelingen (waaronder graag 1 in De Noord) kan gebruiken. Het contact met de gemeente is prima en er gebeuren op fietsgebied goede dingen. De gemeente vraagt ook vaak ons advies en regelmatig is er deelname in een klankbordgroep. Eigenlijk is het werk nu al teveel voor 1 persoon, maar met 3 moet het prima te doen zijn naast een gewone baan. Neem contact met ons op via het mailadres in de rechter kolom.

Advertenties

Geplaatst op 2012-08-27, in Heerhugowaard en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.