Ongeval Verlaat/N241

HEERHUGOWAARD – Op de kruising Verlaat/Middenweg Verlaat/N241 kwam dinsdagochtend 9 oktober omstreeks 08:00 uur een 46-jarige fietser uit Winkel in botsing met een auto.

De fietser verleende geen voorrang aan een 33-jarige automobilist uit Schagen. De fietser kwam tegen de linkervoorkant van de auto aan en liep hierbij een ernstige hoofdwond op. Hij is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanvulling:
In dit politiebericht staat een verwarrende en foute locatie. Dwz Het Verlaat gaat in de Middenweg over bij de Laanderweg. Ook deze oversteek is het link voor fietsers, die zo via de Laanderweg om de werkzaamheden bij de nieuwe turborotonde van de N241/N242 gestuurd worden.

Via een website van een fotojournalist is goed te zien dat het om de akelinge kruising Verlaat-N241 (AC de Graafweg) gaat. Die is flink op de schop en de tijdelijke routes zijn daar verre van fietsveilig. We hebben de gemeente hiervan in Augustus op de hoogte gesteld. Het mag dan een provinciaal project zijn, maar deze kruising ligt wel binnen de gemeente Heerhugowaard.

Advertenties

Geplaatst op 2012-10-09, in Heerhugowaard. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s