Oproep

REGIO – Eigenlijk gaat het uitstekend met de regionale Fietsersbondafdeling Alkmaar en omstreken – waar het de bereikte resultaten betreft. Veel is en wordt gerealiseerd en gemeentes werken graag met ons samen om het fietsklimaat binnen hun gemeente te verbeteren. Voorbeelden te over op deze website.

En het gaat ook prima met het aantal fietsersbondleden in onze regio. Inmiddels 620 waarbij de laatste jaren een stijging was van 10% per jaar. Helaas gaat het minder goed waar het het aantal actieve vrijwilligers betreft. We zijn nu met een kern van 12 mensen (1 in Alkmaar-Centrum, 1 in Alkmaar-Zuid, 3 in Alkmaar-Noord, 1 in Heerhugowaard, 1 in Broek op Langedijk, 1 te Oudkarspel, 3 te Bergen-binnen en 1 in Schoorl). Daar omheen is een kleiner groepje dat af en toe meehelpt.

Door ziekte en drukte zijn er in de laatste jaren wat mensen afgehaakt. Op dit moment ondergaat onze vertegenwoordiger voor Heerhugowaard een zware medische ingreep en zullen we hem minimaal 2 maanden moeten missen. Als alles mee zit zal hij daarna weer meedoen, maar dan wel langzaamaan beginnend. Op dit moment worden zijn taken overgenomen door collega’s uit Alkmaar en Langedijk.

Voor een fietsvoortvarende gemeente als Heerhugowaard vinden we dit niet kunnen. Vooral voor die gemeente doen we een oproep om je als actieveling voor de Fietsersbond te melden. Melden kan eenvoudig via de mailadressen of het telefoonnummer in de rechterkolom. Als het om Heerhugowaard gaat, dan hopen we op 3 paar extra ogen, oren, voeten en handen, waaronder graag iemand uit De Noord.

Voorwaardes zijn; Lid van de Fietsersbond, geduldig en niet in paniekrakend (er is regelmatig overleg met overheden en dan is dit een dikke pré) en redelijk inzicht waar het het belang van alle fietsers betreft. Op dat laatste punt kan er gesteund worden op de andere actievelingen in de regio en experts op het landelijke bureau in Utrecht.

De hoeveelheid tijd die het vergt kan beginnen bij 10 uur per jaar en als je er echt werk van maakt oplopen tot 10 uur per week. Dat laatste raden we niet aan. De hoeveelheid tijd die je er in stopt bepaal je geheel zelf. Met meer mensen wordt de hoeveelheid tijd per persoon minder. Ofwel komen we meer toe aan minder urgente zaken.

Op deze website is goed te lezen waar we ons lokaal en regionaal mee bezighouden. In het kort: goede en veilige fietsroutes door en tussen de gemeentes, goede stallingen, promoten van het fietsgebruik van de schooljeugd tot de senioren. Er worden fietslessen gegeven aan minder ervaren fietsers en landelijk werkt men actief aan een goede fietsrouteplanner. Het zou ook leuk zijn als we helpen bij fietsverlichting-promotie, maar daar zijn we in de laatste jaren nooit aan toegekomen. Daarbij hebben we regelmatig overleg met verkeersafdelingen van de gemeentes en doen we mee aan circa 20 klankbordgroepen. Dat zouden er meer kunnen zijn, maar daar missen we de mensen voor.

Naast actievelingen voor en in de gemeente Heerhugowaard kunnen we ook vrijwilligers gebruiken in o.m. Sint Pancras, Schermer, Heiloo, Egmond, Alkmaar-Overdie, Oudorp en Alkmaar-West. Neem contact met ons op als je belangstelling hebt en kom een keer langs op onze afdelingsvergadering om kennis te maken en te ervaren wat we doen en hoe we het doen.

Kortom neem contact met ons op via de mailadressen of het telefoonnummer hier rechts.

(Binnenkort doen we ook een oproep in ons Kettingblad en via de mail aan mailadressen die bij de Fietsersbond bekend zijn.)

Geplaatst op 2012-11-17, in Alkmaar, Bergen, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk, Schermer/De Rijp en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: