Wordt Heerhugowaard Fietsstad-2014?

(Persbericht van de gemeente Heerhugowaard)

Gemeente doet mee aan competitie Fietsstad 2014

De gemeente Heerhugowaard heeft zich opgegeven voor de competitie Fietsstad 2014, een initiatief van de landelijke Fietsersbond. Volgens de Fietserbond komen fietsers in veel steden nogal wat hindernissen tegen: slecht wegdek, verkeerd geplaatste paaltjes, lang op rood staande verkeerslichten, spoorwegovergangen of kruisingen waar je altijd moet wachten.
De gemeente Heerhugowaard denkt deze hindernissen voor een groot gedeelte al te hebben weggenomen en voor zover dat niet zo is zijn er plannen en geld om deze weg te nemen. Heerhugowaard heeft al veel geasfalteerde en vrij liggende fietspaden, onlangs nog zijn een fietstunnel onder en een fietsbrug over de N242 in gebruik genomen en zijn er plannen voor nog een fietstunnel onder de N242 op het kruispunt met de Zuidtangent en nog een fietsbrug over de N242 in het verlengde van de Stationsweg.

In de zomer van 2013 sluit de inschrijftermijn. Uit de ingeschreven gemeenten worden in het najaar van 2013 vijf genomineerden gekozen. Zij worden bezocht door een deskundige jury.Ook het publiek krijgt een rol in de Fietsstadverkiezing. Bewoners van de genomineerde gemeenten kunnen hun Fietsstad op een leuke manier onder de aandacht brengen van de jury.
In het voorjaar van 2014 wordt de prijs aan de winnende gemeente uitgereikt.


Aanvulling regionale Fietsersbond:
We zijn erg verheugd met deze aanmelding en denken dat Heerhugowaard zeker een kans maakt. Er is in de laatste jaren veel vooruitgang geboekt en met deze aanmelding valt te verwachten dat zij daarmee verder gaan.

Meer info bij de landelijke Fietsersbond: Fietsstad-2014

Geplaatst op 2012-11-18, in Heerhugowaard en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Er staat inmiddels ook een uitgebreid artikel op pagina 3 van het Stadsnieuws:

    Klik om toegang te krijgen tot Nummer_23.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: