Fietssters van het Fietspad gereden

BERGEN – Op zaterdagochtend 1 december 2012 om 03:10 raakte een auto op de Bergerweg (N510) tussen Alkmaar en Bergen door een plotselinge hagelbui in de slip. De 18-jarige bestuurder uit Heerhugowaard raakte daardoor van de weg en schoof over het fietspad de sloot in. De automobilist zag de fietssters wel, maar kon ze niet meer ontwijken.

Beide Alkmaarse fietssters van 17 jaar raakten gewond, waarbij 1 een arm brak. Twee inzittenden van de auto zijn naar het MCA gebracht ter controle.


Het betreft hier een heel klein stukje N-weg, waar over anderhalve kilometer tussen de komgrenzen van Alkmaar en Bergen 80km/h gereden mag worden. Aan beide zijden ligt een fietspad gescheiden door een groenstrook van anderhalve meter. Langs de N243 vind de provincie dat zo’n groenstrook bij 80km-wegen minstens 4 meter breed moet zijn. Hier vind de provincie dat dus niet. Wij als Fietsersbond vinden dit een vreemd beleid en zouden de provincie aan willen raden om de snelheid op dit stukje provinciale weg terug te brengen naar 60km/h. Niemand gaat daar in tijd iets van merken, maar de kans op dit soort ongelukken zal er zeker door afnemen.

Geplaatst op 2012-12-02, in Alkmaar, Bergen en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: