Verslag Afd. Bergen 23-11-2012

Vergadering Fietsersbond Bergen 23-12-2012


Aanwezig: Pieter, Melvin, Anthion, Wim
Afwezig: Gerard, Herman, Jan-Kees

Dit overleg afgesproken om alle lopende zaken weer even op elkaar af te stemmen en te kijken waar nog inzet op nodig is.

1. Kort de afdelingsvergadering van 7-11 besproken. Geen schokkende zaken.
-Gemeente heeft geld vrij gemaakt voor een veilige oversteek Damweg
-Rekervlotbrug blijft een moeilijk verhaal. De provincie hult zich in stilzwijgen. Jan-Kees gaat aan de bel hangen bij de gemeente Alkmaar.
-Er zijn weer kuilen ontstaan in het SBB duingebied door de grote hoeveelheid regen.
-Vergaderdata volgend jaar zijn 31-1, 16-4 en 1-10.
2. 18 maart 2013 zullen wij een presentatie houden tijdens het ondernemerscafé. Hierin zal de
nadruk liggen op het economische belang van de fietser en wat er nodig is om de mensen vaker voor de fiets te laten kiezen met alle voordelen die dit zal opleveren. Zowel sociaal, financieel, het milieu en voor ieders gezondheid.(Aktie Wim, Melvin en een ieder)
3. Er wordt opgemerkt dat de fietspaden langs de Eeuwigelaan en de Heerenweg vanuit Bergen naar de Egmonden niet goed bladvrij worden gehouden. Mogelijk ook andere fietspaden ook, maar dat is niet bekend bij ons. Dit zal doorgegeven worden aan de provincie en de gemeente Bergen. Voor volgend jaar zal dit in oktober alvast gemeld moeten worden zodat we dit probleem voor kunnen zijn. (Aktie naar gemeente/provincie)
4.Er is een melding van iemand uit Bergen aan Zee, die vraagt of het fietspad langs de Zeeweg van beter reflecterende strepen kan worden voorzien, omdat het met het eerder donker worden niet goed meer is te zien hoe het fietspad loopt. (Aktie naar provincie)
5. De ergste kuilen in de schelpenpaden in het SBB duingebied zijn weer opgevuld. Even een attente mail naar SBB. (Aktie Herman)
6.Iedereen even zijn naam/adres en telefoonnummer doormailen naar Wim, dan kan ik weer de lijst actualiseren. (Aktie een ieder)
7.De klankbordgroep Mooi Bergen heeft zijn laatste bijeenkomst gehad. Als fietsersbond willen wij graag samen met andere leden van deze klankbordgroep kijken of er een betere/veiligere oplossing is voor de kruising Breelaan/Stationstraat/J.Oldenbruglaan. Het zal heel moeilijk zijn, maar als alles eenmaal is aangelegd willen wij er alles aan gedaan hebben en niet achteraf moeten concluderen dat het beter had gekund. Misschien wel een alternatieve achterom route voor de fietser, zodat er een keuze is en niet meer van AH linksaf de J.Oldenburglaan moet nemen als route. (Aktie Pieter/Wim)
8.Fietsparkeerplek bij de strandafgang Schoorl aan Zee moet nodig opgeknapt worden, zie foto van Jan Kees. Contact opnemen met SBB? (Aktie Herman)

Advertenties

Geplaatst op 2012-12-13, in Bergen en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.