Overdie-Enquete

ALKMAAR-OVERDIE – De komende dagen zal de Fietsersbond een enquete houden in Overdie om inzicht te krijgen in het fietsgebruik en de knelpunten waar de fietsers in Overdie tegenaan lopen. Dit alles heeft te maken met het initiatief ‘Wijken voor de Fiets’ van de landelijke Fietsersbond. Het doel is om het fietsgebruik in de zogenaamde krachtwijken (eerder Vogelaarswijken) te stimuleren.

Het project draait al enkele jaren in de grotere steden. In Alkmaar is al langer contact met de gemeente en locale buurtvertegenwoordigers. Locale Fietsersbondvertegenwoordigers waren daar ook bij en kregen een goede indruk. Er worden al zeker 20 jaar fietslessen in de wijk gegeven. De klachten die we hoorden waren ‘te kort goede fietsenrekken’ en het ‘gebrek aan een fietsenmaker of reparatie-lessen’.

Overdie is dus niet een standaard krachtwijk te noemen met de standaard krachtwijkproblemen. Maar om dat uit te zoeken gaan we eerst uitgebreid enqueteren op straat. Het gaat dan alleen echt om de mening van de fietsende wijkbewoners. De wijkbewoners kunnen ook de enquete op het internet invullen.

Klik hier voor meer informatie en de enquete.

Op dezelfde webpagina staat ook een stukje over fietslessen in Live072.

Geplaatst op 2013-01-28, in Alkmaar en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: