Verslag afd. Bergen 01-02-2013

Omdat wij als Fietsersbondafdeling Bergen vinden dat we een open en transparante groep moeten zijn, hebben wij besloten om al onze vergaderingen op de website te plaatsen. Als u nog iedeëen of opmerkingen heeft, dan nodigen wij u graag uit om te reageren.

Verslag Vergadering Fietsersbondafdeling Bergen
Gehouden op vrijdag 1 februari 2013
Aanwezig: Antoin, Wim, Gerard, Melvin, Herman.

1. 18 maart bijeenkomst met ondernemersvereniging Bergen. Wim heeft regie over de Fietsersbond bijdrage en houdt contact met Ad. Wim houdt presentatie mede op basis van informatie uit Haarlem en Zeeland. Herman leidt de discussie rond 5 stellingen. Moeten we nog helpen bij de uitnodiging? En wat is de rol van de wethouder als hij komt?
2. 4 en 6 februari zijn we uitgenodigd bij bespreking parkeernota gemeente. Herman kan toch niet naar bijeenkomst 4 februari maar heeft inmiddels de uitnodigende beleidsambtenaar gebeld dat Fietsersbond insteek goed in verslag van Werkgroep Verkeer 7 december 2012 (nogmaals bijgevoegd ) is verwoord. Wim gaat naar bijeenkomst 6 februari.
3. Per eind januari toegezegde structuur opzet van het Beleidsplan Fiets is nog niet ontvangen. Herman belt Rienk van de gemeente Bergen.
4. Antoin en Gerard gaan naar werkgroep Verkeer op 8 maart. Opmerkingen op het oude verslag van werkgroep Verkeer vergadering van 7 december 2012 zijn aan hen meegegeven.
5. Herman belt SBB voor verbeteringen fietspaden en fietsparkeren bij Schoorl aan Zee.
6. Wim maakt pamflet om bij fietsenwinkels op te hangen om Fietsersbond leden te werven. Er is per slot van rekening nog veel te verbeteren!!
7. Wim heeft op de site van de Provincie de melding gemaakt dat er behoefte is aan nieuwe belijning op fietspad naar Bergen aan Zee. Provincie heeft geantwoord dat dit wordt uitgevoerd in het voorjaar. Antoin/Gerard nemen dit mee naar werkgroep Verkeer.
8. Melvin heeft t.b.v. gemeenteraadsverkiezingen in 2014 voor D’66 al fiets speerpunten geformuleerd. Ook vanuit ‘Utrecht’ komen speerpunten zoals: Verkeersveiligheid (enkelvoudige ongelukken), overlast snorfietsen/brommers, Schaalsprong (fietsvoorzieningen meenemen in Ruimtelijke Ordening/stedelijke ontwikkeling) en beheer budgetten (sneeuwruimen en fietspaden onderhoud). Er komt nog een pamflet uit ‘Utrecht’.
9. Herman is door de algemene ledenvergadering benoemd tot penningmeester in het dagelijks bestuur van de landelijke Fietsersbond. Stukje in de Duinstreek!!!

Advertenties

Geplaatst op 2013-02-06, in Bergen en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s