Aanrijding Nauertogt

BROEK OP LANGEDIJK – Op maandagochtend 4 februari is een 15-jarige fietser aangereden bij het oversteken van de Nauertogt. Dat gebeurde op de oversteekplaats die 100 meter ten oosten van de N245 ligt. De jongen stak de weg over tussen twee auto’s door. Een automobilist heeft waarschijnlijk de fietser niet gezien. De fietser klapte vervolgens met zijn hoofd tegen het raam van de auto. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Zie ook Het NHD

Aanvulling Fietsersbond:
Als Fietsersbond hebben we hier een rotgevoel over. We hebben dit altijd een foute oversteek gevonden. Teveel verkeer en beide rijrichtingen in 1 keer oversteken is erg lastig. Daarbij geven sommige auto’s richting de N245 voorrang, omdat ze toch iets verder in de file voor het stoplicht van de N245 moeten wachten.

Als Fietserbond hebben we dan ook een jaar of 8 terug een simpele oplossing aangedragen om de fietsers niet meer hier over te laten steken, maar om de N245-oversteek in het verlengde van het fietspad langs de zuidzijde van de Nauertogt in 2 richtingen te doen. De oversteek voor de fietsers komt dan aan de veel rustigere Geestmerambacht-kant van de Nauertogt.

Niet zoveel later werd in verband met de uitbreiding van het Geestmerambacht een nieuwe fietstunnel bedacht op maar 500 meter ten noorden van het bestaande Daalmeerpadtunneltje. Dat vonden we zonde en met de gemeente hebben we de provincie overtuigd om dat tunneltje op te schuiven naar de Nauertogt. Daar wordt ie op dit moment dan ook aangelegd.

Helaas is voor het aanleggen ruimte nodig. Dat is de reden dat nu alle fietsers de noordelijke oversteek van de N245 moeten gebruiken. Dat is prima geregeld met lichten. Maar al deze fietsers komen dan wel met deze rotoversteek van de Nauertogt in aanraking. Er staan daar 30km/h-borden vanwege de werkzaamheden. Deze oversteek ligt er echter redelijk ver van de kruising en veel automobilisten rijden daar zeker geen 30km/h.

Afgelopen November hebben we dan ook de gemeente mondeling onze zorgen overgebracht, met de vraag: “Kan dat niet beter en vooral veiliger?” Te denken valt aan tijdelijke verkeerslichten zoals verderop in de Nauertogt bij de Westelijke Randweg.

Geplaatst op 2013-02-08, in Langedijk en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: