Verse Fietsenzaken

ALKMAAR – Een paar maanden terug hebben we gemeld dat de NL-zaak dicht ging. De etalages daarvan staan nog altijd leeg en dat geeft geen goed gevoel als je er als fietsliefhebber langs loopt. Maar gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen. Onlangs troffen we aan de Scheldestraat in de Oudorperpolder een nieuwe volwaardige fietsenzaak, vol met fietsen en een reparatie-afdeling.

Het gaat om Anybikes dat al een zaak had in Purmerend en sinds een jaar dus ook deze in Alkmaar. Ons was het totaal niet opgevallen en we hebben er in de media niets over vernomen.
De Scheldestraat is een verstopt straatje, waar ook het lege pand van RTV-Noord-Holland staat. Het is niet in een doorgaande fietsroute. Vanaf de Nieuwe Schermerweg is de zaak ook goed te zien, maar ook daar wordt niet veel gefietst over de inmiddels mooie asfaltfietspaden. Bewoners tussen Oudorp en de Friesebrug kiezen vrijwel allemaal voor het bruggetje tussen de Waalstraat en de Ooievaarstraat. Korter en geen verkeerslichten. Uit de Schermer zou je er langs kunnen komen, maar ook die fietsers weten goede verkeerslichtvrije altenatieven te vinden richting Alkmaarse binenstad.

We zijn dus zeker niet de enigen die deze nieuwe fietsenzaak nu pas ontdekken.

We hebben hen inmiddels toegevoegd aan ons overzicht met regionale fietsenwinkels. Tegelijkertijd hebben we ook Bough Bikes toegevoegd.

Hun etalage bij de Achterdam aan het Luttik Oudorp hadden we al eerder gezien en zelfs gebruikt voor onze nieuwjaarswens. We dachten dat dit maar even was, maar de etalage is er nog steeds. Je kunt er alleen terecht voor hun speciale houten designfietsen. Hoe het met de openingstijden zit konden we nog niet terugvinden. Het lijkt dus vooral een showroom te zijn.

Als laatste hebben we de website van ‘Fietsenmakerij‘ Janson bij de Bergerbrug in hartje Alkmaar gevonden op Google-maps. Deze zaak is er inmiddels alweer enkele jaren. In het begin hebben we wel eens om een websadres gevraagd, maar die was er toen niet. Nu dus wel en we hebben de link in onze lijst toegevoegd.

Advertenties

Geplaatst op 2013-04-12, in Alkmaar en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Nou , dacht ik een nieuwe electrische fiets te halen met gelijk een terug kom plaats voor reparatie etc..
    Blij met mijn fiets tot ik tot mijn grote verbazing langs rijd om een foutje in de remmen te laten verhelpen en gelijk afspraak maken voor mijn 1e ( gratis) onderhoudsbeurt,is de winkel gesloten en leeg!!!
    Raar dat ze klanten niet meedelen er werd wel tegen me gezegd dat ze een maand op vakantie gingen maar sluiting??

  2. @Vis en anderen;

    Anybikes heeft het hier in Alkmaar binnen een half jaar voor gezien gehouden. Ze zitten nu weer alleen in Purmerend en hun website werkt weer gewoon. zie ook https://fietsmaar.wordpress.com/2013/10/02/fietsenmaker-verschuivingen/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.