Verslag Regiovergadering 16-04-2013

In navolging van de afdeling Bergen is ook regionaal besloten om de verslagen in vereenvoudigde vorm op de website te zetten. Gevoelige zaken, zaken waar niets over te melden viel en achternamen komen niet op de website.

Verslag Afdelingsvergadering Fietsersbond Regio Alkmaar
Gehouden op 16 april 2013
Aanwezig: Fietsersbondvertegenwoordigers van Alkmaar, Langedijk, Schermer en Heerhugowaard.
Afwezig: Bergen en Heiloo.

1. Helen zit voor en Jan-Kees notuleert deze keer. Marijke stelde zich voor als nieuw actief lid. Zij woont tegen het centrum van Alkmaar en heeft vanwege haar voormalige beroep goede contacten met gemeentes, provincie en het hoogheemraadschap.
2. In Heerhugowaard (Pieter) is veel gaande, zoals:
2a. de Fietsstad-2014 deelname,
2b. werkzaamheden aan de N242/Broekerweg (Info-avond is door de provincie uitgesteld). Het fietspad over de Westdijk is bijna klaar en dit jaar wordt aan deze kruising met 2 fietstunnels begonnen en tegelijkertijd ook met het fietsviaduct over de N242 naar de Stationsweg.
2c. N242/Westtangent,
2d. Middenweg/Zuidtangent-kruising (Pieter neemt deel aan de klankbordgroep)
2e. De gemeente werkt aan een handhavingsplan (weesfietsen/wrakken) voor het stationsgebied. We gaan dit vergelijken met de aanpak voor het stationsgebied van Alkmaar. Alkmaar is hier al iets langer mee bezig.
3a. De Vlotbrug tussen Bergen en Koedijk laat nog circa 2 maanden op zich wachten.
3b. De contactavond van de afdeling Bergen met de Bergense ondernemers is voor onbepaalde tijd door de Ondernemeversvereniging uitgesteld.
4. In Langedijk neemt Rob deel aan 2 klankbordgroepen;
4a. N504/Voorburggracht. We willen daar in elk geval geen voorrangsplein. De oversteekbaarheid wordt hiermee voor de fietsers lastiger. De N504 laten zakken is de meest gewenste oplossing, maar is erg duur.
4b. Ontsluiting Langedijk-Zuid. Vooral autoproblemen met voorgestelde oplossingen die duur (brug over het kanaal of tunnel onder het spoor) zijn, slecht realiseerbaar omdat de gemeentes Alkmaar of Heerhugowaard ervoor nodig zijn. Wij willen graag dat de verkeersoverlast in Broek op Langedijk en Sint Pancras afneemt en hebben aangegeven dat meer fietsgebruik ook een van de (goedkopere) oplossingen kan zijn.
5. In Alkmaar is overleg geweest over:
5a. het stationsgebied (Helen) bij Alkmaar centraal (ziet er positief uit),
5b. de stalproblematiek in winkelcentrum De Mare (Helen en Sandwer) is nog niet duidelijk.
5c. de Zeswielen-klankbordgroep. Deze heeft een doorstart gemaakt met als enige optie een fietspad langs de huizenzijde. Jan-Kees neemt deel. Door onze inspraak heeft de gemeente meer geld beschikbaar gesteld voor een betere oversteekbaarbheid van de Zeswielen bij de Frieseweg.
5d. Wijken voor de fiets (Piet) is gaande in Overdie.
5e. Met de gemeente Alkmaar is gesproken over een (tijdelijk) fietspad tussen het nieuwe fietstunneltje onder de N245 langs de Nauertogt en het Molentochtpad. Veel schoolfietsers hebben hier iets aan. Is ook handig als de Rekervlotbrug eindelijk open gaat.
6a. Er wordt meegewerkt aan het nieuwe Meldpunt van de landelijke fietsersbond
6b. Het laatste Kettingblad is goed ontvangen. 3 leden hebben zich aangemeld als actieveling. Pieter heeft contact gehad met 2 Heerhugowaardse medefietsers en Marijke is op deze vergadering aanwezig.
6c. Jan-Kees neemt contact op met de Fietsersbondleden in Graft-De Rijp ivm de gemeentelijke herinrichting van Alkmaar.
7. De volgende regionale vergadering staat gepland voor 1 oktober. Belangstellende kunnen per mail contact opnemen. Een locale Alkmaarse vergadering zal eerder zijn, maar deze datum staat nog niet vast.

Geplaatst op 2013-04-27, in Regio en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: