Fataal ongeluk Kennemerstraatweg

HEILOO – Op de Kennemerstraatweg, door het Heilooërbos, is bij de fietsoversteek naar de Laan van Zeeman op zondagmiddag 2 juni om 17:30 uur een 58-jarige vrouw aangereden door een 67-jarige automobiliste uit Oegstgeest (ZH). De aangereden fietsster is overgebracht naar het MCA waar zij later is overleden aan haar verwondingen. De politie doet onderzoek.

Aanvulling:
Het is niet duidelijk of de fietsster hier woonde en bekend was met de situatie. De kans bestaat dat de auto harder reed dan de fietsster had ingeschat, de Kennemerstraatweg nodigt uit tot een flinke snelheid. Vroeger was dit de provinciale weg N203 en op veel kaarten en routeplanners staat dat nog steeds zo aangeduid.

Vanaf het fietspad aan de westkant van de Kennermerstraatweg is de oversteek naar de Laan van Zeeman onduidelijk en vooral onvolledig ingericht. Zo staat er geen stopbord en ontbreken er ook haaietanden. De blokmarkering over de weg geeft aan dat het voor de fietsers een belangrijke oversteek is. Daar zou uit afgeleid kunnen worden dat de fietsers daar in de voorrang zijn. Mensen die er bekend zijn weten dat dat niet zo is en halverwege zijn wel duidelijk haaietanden aangebracht. Bij andere vergelijkbare oversteken is geen blokmarkering aangebracht. Iets anders is dat de fietsers voor deze oversteek geen opstelruimte hebben. Als je daar staat te wachten voor de oversteek, dan blokkeer je het fietspad of sta je met een wiel op de weg.

Geplaatst op 2013-06-03, in Heiloo en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: