Meldpunt en Rectificatie

Sinds vandaag is het Meldpunt van de Fietsersbond gekoppeld aan het mailadres van de regionale afdeling Alkmaar. Dwz meldingen in onze regio komen nu ook bij ons terecht. Inmiddels hebben we hier een bericht over het nieuwe meldpunt geplaatst met daarbij een inventarisatie van alle verkeerslichten in onze omgeving, hoe ze werken en wat de problemen daarmee zijn. (zie hier) Daarna gaan we onze eigen knelpuntenlijst bijwerken, de laatste versie is van eind-2012. Al onze knelpunten overhevelen naar het nieuwe systeem blijkt toch niet zo verstandig te zijn, omdat daar geen linken in toegevoegd kunnen worden.

Afgelopen dinsdag verscheen er een flink artikel over de Alkmaarse Fietsersbond in de Alkmaarse Courant (NHD). De indruk werd gewekt dat dit in samenspraak was met onze Fietsersbondafdeling, maar dat is niet zo. We zijn niet benaderd door de journalist. Hij heeft wat zaken op deze website bij elkaar gescharreld en is zelf een rondje gaan fietsen. Goed bedoeld, maar toch niet zo handig of verstandig. Vooral niet omdat er zaken door elkaar zijn gehaald, de verouderde knelpuntenlijst is gebruikt. Er is zelfs iets uitgelicht dat voor ons een jaar terug speelde en inmiddels is afgedaan. Zo’n oude koe wensen wij niet meer boven water te halen.

Ook vond hij het knelpuntenoverzicht die gemaakt is na een enquete in Overdie onder de bewoners van Overdie. De journalist merkte dus op dat er veel knelpunten in Overdie waren en met zo’n gerichte enquete is dat niet vreemd. Helaas kwan het NHD niet opdagen toen we hen speciaal voor dit project hadden uitgenodigd bij de start en de afronding. De bijbehorende gemailde persberichten zijn dan ook zeker niet door deze journalist gelezen.

Omdat er alleen werd bericht over de ‘problemen’ werd het een vrij zuur verhaal. Gelukkig gaat er ook veel goed en ook dat valt regelmatig op onze website te lezen.

De secretaris heeft contact gezocht met de journalist en heeft er op gewezen dat er voor vragen een telefoonnummer en mailadressen hier in de rechter kolom staan.

Geplaatst op 2013-06-12, in Alkmaar. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: