Aanrijding op Dr Scheylaan-oversteek

ALKMAAR – Op donderdagavond 18 juli 2013 raakte een fietser gewond bij een ongeval op de Nieuwe Schermerweg. De man stak de (met verkeerslichten beveiligde) fietsersoversteekplaats bij de Doctor Scheylaan de Nieuwe Schermerweg over. Hij werd aangereden door een auto die richting de Friesebrug reed. De bestuurster en een inzittende van de auto, een oma en een kleinkind, kwamen met de schrik vrij. De fietser werd met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


Aanvulling:
Deze verkeerslichten werken goed en fietsers krijgen er zeer snel groen. Toch zijn er veel fietsers die hier door het rood fietsen. Of dat met dit slachtoffer het geval was is niet bekend.

Een ander probleem is dat bewoners van het Schermereiland richting Binnenstad, vanwege o.a. deze lichten en het omfietsen, tegen de fietsers uit de stad in fietsen aan de linker kant van de weg en de de Friesebrug. Een deel kiest daarbij voor fietsen op het voetpad. Beide zijn daar niet voor uitgelegd en dit levert geregeld irritatie op bij fietsers die vanuit de Binnenstad over de de Friesebrug gaan.

Advertenties

Geplaatst op 2013-07-21, in Alkmaar en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.