Schoorl Klopt en de Fiets

SCHOORL – Al enige jaren is de gemeente Bergen in samenwerking en overleg met diverse belangengroepen,  om het centrum van Schoorl naar een hoger plan te brengen. Wat tot nu toe zeker is, is dat Albert Heijn een nieuwe vestiging in het centrum gaat bouwen. Daarnaast zullen er nieuwe woningen gebouwd worden. Als het centrum uitgebreid wordt en aangepast is aan deze tijd, zullen er zeker meer verkeersbewegingen in en rond het centrum plaats gaan vinden. Daarom zijn wij als Fietsersbond erop gebrand om zorg te dragen voor veilige fietsroutes en goede uitnodigende fietsparkeerplekken zodat meer mensen de fiets pakken omdat het gewoon leuk, veilig en handig is. Zover als wij als Fietsersbond waarnemen is de gemeente van zeer goede wil om een zo goed mogelijk fietsklimaat te faciliteren. Echter gezien de lange duur dat het project nu loopt waren wij als afdeling Bergen tot het besluit gekomen om nogmaals klip en klaar onze drie hoofdpunten in een brief onder de aandacht van de gemeente te brengen:

  • Een vrij liggend  tweerichtingen fietspad aan de oostzijde van de Sportlaan. Dit  fietspad loopt van Laanweg en sluit aan op de Molenweg.
  • Het kruispunt Heereweg-Schoorlse Zeeweg-Molenweg binnen dit project wordt aangepakt. Is toegezegd door de gemeente bij fase 1 van de herinrichting van de Heereweg en in bijeenkomsten van het project Schoorl Klopt!
  • De fietsparkeer-problematiek vraagt in het algemeen extra aandacht in het plangebied en in het bijzonder bij de nieuwe Albert Heijn supermarkt. In Schoorl is een relatief goed voorbeeld bij supermarkt Jumbo te noemen en een slecht voorbeeld aan te wijzen voor de fietsenstallingen bij Albert Heijn in Bergen. Duidelijk is dat deze opgave veel ruimte vraagt en met  het toenemend aantal fietsers een uitdaging van klasse is.

Hier de complete brief.

Hier gemeentelijke informatie over Schoorl Klopt.

Geplaatst op 2013-10-15, in Bergen en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: